10 Μαρτίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ» ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

 

Μια σειρά από μέτρα τα οποία θα ανοίξουν και πάλι τις «στρόφιγγες» της χρηματοδότησης επεξεργάζονται στην κυβέρνηση. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες. Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ασφαλιστικά μέτρα κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του σκηνοθέτη Πάνου Κοκκινόπουλου κατέθεσε η οικογένεια της δασκάλας που είχε αποκεφαλιστεί από τον σύζυγό της στη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2008, για την προγραμματισμένη προβολή της συγκεκριμενής ιστορίας στην τηλεοπτική σειρά «10η Εντολή».

ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ 3 ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Επιβεβαιώθηκε επίσημα από το γραφείο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι οκτώ Γάλλοι υπήκοοι είναι μεταξύ των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα της Αργεντινής όπου συγκρούστηκαν στον αέρα δυο ελικόπτερα.

ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΧΑΜΟΝΤ


Για «υπονόμευση» της ασφάλειας των λαών της Ανατολικής Ευρώπης, κατηγορεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει σήμερα στο Royal United Services Institute, μια βρετανική δεξαμενή σκέψης για την άμυνα και την ασφάλεια.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τουλάχιστον εννέα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ μελών της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βορειοδυτική Συρία, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν προς τα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου.

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αιτία; Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δίχως προηγουμένως να λάβει την έγκριση των θεσμών (πρώην τρόικα).

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο Σόιμπλε ήταν έξαλλος και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του προς τον κ. Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για "μονομερή ενέργεια" από την πλευρά της κυβέρνησης. "Ήταν υποχρέωση μας να το καταθέσουμε, η χώρα έχει πληγεί από τις πολιτικές της ΕΕ τόσα χρόνια" φέρεται να ήταν η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη, στον Σόιμπλε.  

Μάλιστα στη συζήτηση μπήκε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και είπε ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση των δανειστών για τα νομοσχέδια που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση. "Θα ενημερώνουμε για τα νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος" φέρεται να απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.  

Κατά τη συνέντευξη τύπου και ερωτηθείς αν στη διάρκεια της συνεδρίασης η γερμανική πλευρά αμφισβήτησε τις προτάσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν του επιτέθηκε, αλλά αποκάλυψε ότι δέχθηκε ερωτήσεις. 

"Μου έθεσε το ερώτημα και νομίζω ότι η απάντηση που του έδωσα τον κάλυψε". Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πάντως ότι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

 


ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

 

Κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών ανακήρυξε τη Βενεζουέλα ο Μπαράκ Ομπάμα με εκτελεστική εντολή του, επιβάλλοντας κυρώσεις σε επτά αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας της Βενεζουέλας και ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών, και εκφράζοντας την ανησυχία του για τη μεταχείριση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης της χώρας.