10 Μαρτίου, 2015

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αιτία; Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δίχως προηγουμένως να λάβει την έγκριση των θεσμών (πρώην τρόικα).

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, ο Σόιμπλε ήταν έξαλλος και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του προς τον κ. Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για "μονομερή ενέργεια" από την πλευρά της κυβέρνησης. "Ήταν υποχρέωση μας να το καταθέσουμε, η χώρα έχει πληγεί από τις πολιτικές της ΕΕ τόσα χρόνια" φέρεται να ήταν η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη, στον Σόιμπλε.  

Μάλιστα στη συζήτηση μπήκε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και είπε ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση των δανειστών για τα νομοσχέδια που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση. "Θα ενημερώνουμε για τα νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος" φέρεται να απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.  

Κατά τη συνέντευξη τύπου και ερωτηθείς αν στη διάρκεια της συνεδρίασης η γερμανική πλευρά αμφισβήτησε τις προτάσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν του επιτέθηκε, αλλά αποκάλυψε ότι δέχθηκε ερωτήσεις. 

"Μου έθεσε το ερώτημα και νομίζω ότι η απάντηση που του έδωσα τον κάλυψε". Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πάντως ότι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: