18 Δεκεμβρίου, 2015

ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ FRONTEX

 

Επιμένει και μάλιστα σθεναρά και επανειλημμένα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην πρόταση του να δημιουργηθεί μια συνοριοφυλακή και μια ακτοφυλακή ευρωπαϊκή, η οποία μάλιστα θα λειτουργεί υπεράνω άδειας και έγκρισης των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, προσερχόμενος στη μίνι σύνοδο κορυφής με την Τουρκία επανέλαβε ότι θα ήταν "φρόνιμο" να υιοθετηθεί η πρόταση, τουλάχιστον επί της αρχής. "Είμαι της άποψης ότι θα ήταν φρόνιμο η Σύνοδος Κορυφής να πει “ναι” επί της αρχής στις προτάσεις της Κομισιόν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Γιούνκερ συμμετείχε επίσης στη συνάντηση που έγινε νωρίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και τους ηγέτες της ΕΕ που επιθυμούν να προχωρήσουν με το εθελοντικό σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία, το οποίο έχει προτείνει η Επιτροπή. Την πρόταση Γιούνκερ στήριξε ανοικτά ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. Πολλές χώρες όμως, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, διαφωνούν με την πρόταση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: