18 Δεκεμβρίου, 2015

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ 1 ΔΙΣ. ΑΛΛΑ...

 

Μάχη με τον χρόνο καλείται για άλλη μια φορά να δώσει η ελληνική κυβέρνηση, με έπαθλο αυτή την φορά τη δόση του 1 δισ. ευρώ. Ναι μεν δόθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη έγκριση για την χορήγηση της δόσης του 1 δισ. ευρώ από το Euro-working Group, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν ήταν μόνη της, αφού συνοδεύεται από της εξής ρήτρα:

Η κυβέρνηση έχει στην διάθεσή της 24 ώρες (μέχρι την Παρασκευή), ώστε να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση 3 εκκρεμοτήτων, που συνδέονται με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Εάν όλα πάνε βάση προγράμματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) πρόκειται να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων στου λογαριασμούς του ελληνικού δημοσίου της Δευτέρα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση διότι, η συγκεκριμένη δόση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διεξαγωγή της πρώτης αξιολόγησης για το 3ο μνημόνιο, με μια ενδεχόμενη καθυστέρηση της καταβολής της, να βάζει σε κίνδυνο τη συνολική εφαρμογή του προγράμματος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: