31 Δεκεμβρίου, 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Αντίθετος με την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν στην πώληση 14 περιφερειακών αεροδρομίων εμμένει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Μάλιστα, επικαλείται και ένα δημοψήφισμα που έγινε ηλεκτρονικά και παρουσιάζει την άρνηση των πολιτών να ιδιωτικοποιηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας» δήλωσε ο περιφερειάρχης. Βάσει των αποτελεσμάτων, ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων:
 
4.887 (ποσοστό 76,05%), ψήφισαν «ναι» στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην γερμανική Fraport.
 
1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%) ψήφισαν «όχι»
 
Μετά τα αποτελέσματα ο κ. Γαλιάτσατος δήλωσε: «Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις: αρνείται την ιδιωτικοποίηση, προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: