22 Νοεμβρίου, 2015

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Νταμπίκ είναι ένα μικρό παραμελημένο χωριουδάκι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Δεν έχει τίποτε το αξιοπερίεργο και ο οποιοσδήποτε θα το προσπερνούσε με ευκολία καθώς υπάρχουν άλλα αξιολογότερα μέρη να επισκεφθεί στην Μέση Ανατολή. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους το έχουν  εγκαταλείψει και λόγω της ανεργίας αλλά και λόγω του αιματηρού πολέμου.

Πριν από λίγο καιρό τίποτε δεν προοιώνιζε πως θα έχει μια ξεχωριστή μοίρα από κάθε άλλο μικρό  παραμεθόριο χωριό, αλλά για όσους είναι βαθείς γνώστες της ισλαμικής θρησκείας έχει μια ιδιαίτερη σημειολογική αξία την οποία δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη οι τζιχαντιστές. Το ISIS κατέλαβε το χωριό εξαιτίας μιας προφητείας η οποία μιλά για την τελική μάχη μεταξύ των δυνάμεων του Ισλάμ και των χριστιανών ακριβώς σε αυτό το σημείο. 

Σύμφωνα με μια παλιά Χαντίθ - ισλαμική παράδοση που παραδίδει τα λόγια και τις πράξεις του προφήτη Μωάμεθ το Νταμπίκ θα είναι ο τόπος της τελικής αναμέτρησης μεταξύ των Μουσουλμάνων  με τους Χριστιανούς ανοίγοντας την πόρτα στους εκλεκτούς του Μωάμεθ να κατακτήσουν τον κόσμο. Η τελική δηλαδή μάχη της Αποκάλυψης σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους. 

Οι μουσουλμανικές προφητείες προλέγουν πως  η μάχη αυτή θα είναι το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου πολέμου με έναν εχθρό ο οποίος έρχεται από τα Βόρεια της Συρίας (για τους ισλαμιστές οι Ρώσοι) και στην μάχη αυτή της τελικής αναμέτρησης θα φτάσουν μόνον όταν : «οι Ρωμαίοι (Χριστιανοί) θα έλθουν στο Νταμπίκ. 

Τότε ένας στρατός από την Μεδίνα (ο ιερός τόπος των Μουσουλμάνων) αποτελούμενος από τους καλύτερους πολεμιστές  της γης, θα τους πολεμήσουν. Το ένα τρίτο θα φύγει, ο Αλλάχ δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ, το άλλο ένα τρίτο θα πεθάνει στο πεδίο της μάχης, θα γίνουν οι καλύτεροι μάρτυρες του Αλλάχ, και το άλλο ένα τρίτο θα τους κατακτήσει, αυτοί δεν θα στενοχωρηθούν ποτέ ξανά. Ύστερα θα κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη».


Έτσι λοιπόν το ISIS  μέσω των προφητειών φτιάχνει τους δικούς του θρύλους  και τους χρησιμοποιεί για να εξάρει την φαντασία των πιστών οπαδών του, να στους φανατίζει και να εμψυχώνει στις μάχες του πως πολεμούν για έναν υπέρτατο ιερό σκοπό. Το Νταμπίκ είναι το εργαλείο της θρησκευτικής προπαγάνδας  στον θρησκευτικό πόλεμο με την Δύση και τον Χριστιανισμό.




 


Δεν υπάρχουν σχόλια: