22 Νοεμβρίου, 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ;

 

Η Επίθεση της 13ης Νοεμβρίου άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες «βλέπουν» πλέον τη Ρωσία και την κινητοποίηση της απέναντι στην καταπολέμηση των Τζιχαντιστών.. Η Μόσχα πλέον θεωρείται απαραίτητος σύμμαχος στη μεγαλύτερη πρόκληση που όλα τα έθνη πρέπει να πληρούν.

«Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βιέννη για το Συριακό, θέτουν τη Ρωσία ως κεντρική και απαραίτητη παγκόσμια δύναμη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Lucian Kim (με έδρα το Βερολίνο). Και συνεχίζει: «Τώρα, με ένα διακανονισμό για τη Συρία πιο επιτακτικό από ποτέ, ο Ομπάμα δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει σοβαρά τον Πούτιν».

Όλα δείχνουν ότι ΗΠΑ-Ρωσία πρόκειται άμεσα να αποκαταστήσουν τη σχέση τους. Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του, μάλιστα, συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής στην Τουρκία, ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και οι υπηρεσίες πληροφοριών «ξεκίνησαν να μιλάνε με τους Ρώσους ομολόγους τους», ανέφερε σχετικά δημοσιογράφος. Μια πραγματικά, λοιπόν, παγκόσμια συμμαχία με στόχο την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης των Τζιχαντιστών, μάλλον, θα ήταν φυσική και επόμενη κίνηση. 

Μια συμμαχία εναντίον του ISIS, με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και άλλους σημαντικούς παράγοντες να πρωταγωνιστούν. Είναι «επιτακτική προτεραιότητα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Ingo Mannteufel στη Deutsche Welle. Την προηγούμενη εβδομάδα, να σημειώσουμε, ότι είχαμε την έναρξη της μεγαλύτερης αντιτρομοκρατικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Με τη συμφωνία για την έναρξη των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των ναυτικών δυνάμεων, ενώ οι δυνάμεις στη Δαμασκό, από την άλλη, πρόκειται να επιτεθούν σε βασικές επαρχίες, αμέσως μόλις λάβουν εναέρια βοήθεια από πλευράς Ρωσίας και σταδιακά σε περιοχές, οι οποίες πιο πριν έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Τέλος, να τονίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να αρχίζει να «συμπαθεί ιδιαίτερα» ξαφνικά τη Ρωσία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την προώθηση της συνεργασίας με την Ρωσία υπό τον έλεγχο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ενώ το Κοινοβούλιο της ΕΕ κάλεσε σε ακρόαση δύο Ρώσους βουλευτές, τους Αλεξέι Pushkov και Konstantin Kosachev, καθώς και τον Μιχαήλ Fedotov, σύμβουλο του Κρεμλίνου. Αναμένουμε τις εξελίξεις…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: