26 Οκτωβρίου, 2015

H ΓΑΛΛΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΦΙΛΗ ΧΩΡΑ! ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΗΘΕΛΕ...

 

Για τη διαχρονική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας ακούστηκαν κάποια στοιχεία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Δ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, η οποία είχε θέμα «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός», με αφορμή την παρέμβαση της κ. Μαρίας Μαντουβάλου, στην ομιλία του κ. Δημητρίου Μεταλληνού «Ιωάννης Καποδίστριας και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός».

Ο ρόλος της Γαλλίας ουσιαστικά είναι να αποτελεί ένα φράγμα απομόνωσης της Ελλάδας από τη Ρωσία, σε θέματα όπως η εκκλησία, ο πολιτισμός και στις επιχειρήσεις. Με πολύ απλά λόγια ακριβώς ότι κάνει τα τελευταία χρόνια η Γερμανία, το έκανε στο παρελθόν η Γαλλία και αυτό έγινε από την αλλόιωση του Διαφωτισμού, για να μπορεί φυσικά να εξυπηρετήσει πολιτικοστρατηγικά συμφέροντα.

Οι αλλοιώσεις που προσπάθησε να προκαλέσει ο Κοραής, είχαν φτάσει σε σημείο που ανάγκαζαν τους Έλληνες να αλλοιωθούν και να γίνουν Γαλλοέλληνες, με λίγα λόγια η φραγκεμένη «έκδοση» του Ελληνισμού. Ο Καποδίστριας από την άλλη, ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει τους Έλληνες να γίνουν «Ρωσοέλληνες».

Στη συνέχεια, συγκρίνοντας τη γαλλική κατάκτηση της Κέρκυρας με την ρωσική, μπορούμε να αντιληφθούμε τον ρωσικό σεβασμό, όταν ο Ναύαρχος Ουσακώφ μαζί με τους αξιωματικούς του, (από τους οποίους πολλοί ήταν Έλληνες στην καταγωγή), το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ηταν ο ίδιος, που είχε απαιτήσει το ίδιο λείψανο, να μπει σε μπαούλο σε αποθήκη. Τέλος, είναι κατανοητό που οι Αγγλογάλλοι είχαν δώσει την εντολή για τη δολοφονία του Καποδίστρια.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: