26 Οκτωβρίου, 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ...

 

Οι διαπραγματεύσεις τις ελληνικής κυβερνήσεις με τους δανειστές έλαβε τέλος, χωρίς όμως να βρεθεί λύση στα «κόκκινα δάνεια» και στο ΦΠΑ, αλλά θα επανέλθουν στις 9 Νοεμβρίου. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στον "αέρα" ενώ παράλληλα η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ φαίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά και τη σημερινή συνάντηση επισήμανε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών στο θέμα των πλειστηριασμών. «Το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις είναι το ζήτημα του νόμου Κατσέλη», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές για τα όρια προστασίας από τους πλειστηριασμούς ακινήτων. «Δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχει πρόοδος σε κάποια θέματα, όπως το να είναι πιο μεγάλο το κόστος αν μπεις στη ρύθμιση χωρίς να το δικαιούσαι. Σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει μεγάλη απόσταση για το όριο προστασίας και τα εισοδηματικά κριτήρια. Ούτως ή άλλως, σημείωσε ο υπουργός, τα «κόκκινα» δάνεια είναι στο δεύτερο πακέτο. Αναφορικά με το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση πρέπει να υπάρξουν νέες συζητήσεις, συμπλήρωσε «Πρέπει να το δούμε», ανέφερε, επιβεβαιώνοντας την μη επίτευξη συμφωνίας στο θέμα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, φέρονται πάντως να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο οργάνωσης των επαφών και την πρόσβαση των τεχνικών κλιμακίων στα υπουργεία, κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: