26 Οκτωβρίου, 2015

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

Βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αποτελούν η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την αναπλήρωση του εισοδήματος στους συνταξιούχους, καθώς και η καταβολή εθνικής σύνταξης, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σε συνέντευξη του, ο υπουργός δήλωσε αναφορικά με την εθνική σύνταξη ότι «θα καταβάλλεται σε όλους τους ασφαλισμένους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με χρηματοδότηση από τη φορολογία. Η εθνική σύνταξη δεν θα έχει χαρακτήρα προνοιακής καταβολής. Θα τη λαμβάνουν όσοι έχουν θεμελιώσει το ελάχιστο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα έχουν δηλαδή 15 έτη ασφάλισης».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «Η κυβέρνηση δεσμεύεται για την προστασία των χαμηλότερων συντάξεων. Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποιο όριο από τώρα, γιατί βρισκόμαστε σε φάση ποσοτικοποίησης των διαφόρων σεναρίων και ο στόχος μας είναι να θέσουμε τον πήχυ της προστασίας όσο ψηλότερα γίνεται».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: