20 Οκτωβρίου, 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

«Στο παρελθόν μοιραστήκαμε με τους Ελληνοκύπριους τον πόνο, τώρα θέλουμε να μοιραστούμε και τα αγαθά του μέλλοντος», ανέφερε ο Tουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συμπληρώνοντας ότι με τους Ελληνοκύπριους μπορούν να μοιραστούν και το νερό αφού εξασφαλίσουμε ότι θα είναι είναι σταθερή η έλευσή του και μέσω της αύξησης της ποσότητας.

Όταν τακτοποιηθεί η πραγματοποίηση αυτού του έργου μπορούν να υπάρξουν θετικές συνέπειες όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και γι' άλλους, τόνισε, εκφράζοντας την άποψη ότι όταν αξιολογηθεί μαζί με τα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο, ανοίγει ένας νέος ορίζοντας, και μίλησε για μια συγκυρία που μπορεί να είναι επωφελής για όλες τις χώρες της περιοχής. 

«Τα ενεργειακά αποθέματα στην ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε ο κύριος Ακιντζί, «μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως σημείο έντασης είτε με μια αντίληψη που μπορεί να είναι επωφελής για όλες τις πλευρές με στόχο την ειρήνη». Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ειδικοί έχουν πει ότι ο πιο «λογικός» τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου είναι μέσω της Κύπρου με αγωγό από την Τουρκία στην Ευρώπη, αναφερόμενος σε συγκυρία που μπορεί να βοηθήσει για τη διασφάλιση της ειρήνης και να είναι επικερδής για όλες τις πλευρές. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λύσει το θέμα της υδροδότησης για τις ελεύθερες περιοχές με δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης αλλά και φραγμάτων που παρέχουν επαρκείς ποσότητες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: