20 Οκτωβρίου, 2015

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ Η ΒΟΥΛΗ...

 

Λέγεται πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του, με τα φαντάσματα του παρελθόντος να βρίσκονται αυτή τη φορά, πίσω από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

Συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ξαναφέρνει στα φώτα της δημοσιότητας ένα σκάνδαλο του κου Σταθάκη, το οποίο αφορά το αίτημα για άρση της ασυλίας του υπουργού τον Οκτώβριο του 2013, σχετικά με τις κατηγορίες περί απιστίας ύψους 450.000 ευρώ. 

"Θυμίζω ότι στη βουλή ήρθε αίτημα για άρση ασυλίας του κ.Σταθάκη για υπόθεση απιστίας 450.000 ευρώ.Ο Συριζα είπε όχι. Πιο αναλυτικά η παραπομπή αφορούσε τον νυν υπουργό και λοιπά μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ.  

Σύμφωνα με το επίμαχο βούλευμα ο κ. Σταθάκης κατηγορείται ότι ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, κλπ. 

Με βάση το τότε παραπεμπτικό προς τη Βουλή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, υπογραμμίζε ότι διαβιβάζεται η δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί το κοινοβούλιο για τη συνέχιση ή μη της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του βουλευτή Γ.Σταθάκη.

Τέλος ο κ Κατσιρώδης τονίζει ότι, δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενω ταυτόχρονα δεν υπήρξε έγκαιρη ειδοποίηση του βουλεύματος, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: