20 Οκτωβρίου, 2015

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ - ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΝΤΟΡΑ

 

Παρασκηνιακά παιχνίδια φαίνεται ότι παίζουν διάφορα μέλη της ΝΔ, με πρόσφατο παράδειγμα, την αναπάντεχη αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τα ψηφοδέλτια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Πιο αναλυτικά, τις τελευταίες μέρες υπήρχαν σαφείς πληροφορίες, ότι ο Β. Μεϊμαράκης βρισκόταν σε μια διαρκή επικοινωνία με διάφορους Ευρωπαίους παράγοντες, ώστε να διασφαλίσει μια θέση στο 16μελές Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την Ν. Μπακογιάννη. Προς έκπληξη όλων, η επίσημη λίστα των ονομάτων που εξέδωσε το ΕΛΚ, δεν περιλάμβανε το όνομα της κας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με απορρέουσες πληροφορίες από τα γραφεία της ΝΔ, η  υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη, κρίθηκε μη βιώσιμη αυτή την στιγμή, διότι το έδαφος για μία ελληνική υποψηφιότητα δεν ήταν πρόσφορο, καθώς οι ισορροπίες εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θα την ευνοούσαν.

Η απόφαση φαίνεται πως πάρθηκε, ύστερα από χθεσινό τηλεφώνημα ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπου μετά από διερεύνησή τους στα αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα, καταστάθηκε σαφής η αρνητική θέση της Γερμανίας που προκρίνει τις υποψηφιότητες νυν Επιτρόπων στην ΕΕ.

Αυτή όμως φαίνεται πως είναι η μισή αλήθεια, καθώς συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, υπήρξε άμεση παρέμβαση του κ. Αντώνη Σαμαρά τόσο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ο οποίος τόνισε πως μια  ενδεχόμενη εκλογή της κας Μπακογιάννη θα συνιστούσε έμμεση, αλλά σαφή παρέμβαση στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: