08 Οκτωβρίου, 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;

 

Είναι τραγικά ελαττωματική η στρατηγική της Μόσχας τόνισε ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ. Οι τεχνικές συζητήσεις δε θα σταματήσουν παρόλα αυτά, με τους Ρώσους για την ασφάλεια των πιλότων που είναι σε επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που δρουν πλήττουν και άλλες οργανώσεις που πολεμούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις στηρίζονται από την Ουάσινγκτον. «Δεν είμαστε προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με μια στρατηγική που όπως εξηγήσαμε είναι ελαττωματική, τραγικά ελαττωματική εκ μέρους της Ρωσίας», κατέστησε σαφές ο Κάρτερ.

«Παρά τα όσα λένε οι Ρώσοι, δεν έχουμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε με τη Ρωσία όσο συνεχίζει αυτή τη λανθασμένη στρατηγική και πλήττει αυτούς τους στόχους. Αυτό που θα κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις τεχνικές συζητήσεις για την ασφάλεια των πιλότων μας που πετούν στη Συρία. Αυτό είναι όλο. Θα κρατήσουμε ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας επειδή είναι θέμα ασφάλειας των πιλότων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: