18 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΑΚΙΝΤΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Σύμφωνα με συνέντευξή του στην Χουριέτ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον της Κύπρου και την ενοποίηση του νησιού.
Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Μουσταφά Ακιντζί, με σκοπό την από κοινού λύση για το θέμα της Κύπρου, μέσα από τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, δίχως όμως να εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται να γίνει η "επανένωση" του νησιού.

Συγκεκριμένα ο κ Τσίπρας ανέφερε τα εξής:

«Η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί είναι θετική εξέλιξη. Υπάρχει μια ευκαιρία για να προχωρήσει μια ειλικρινής προσπάθεια με σκοπό να επανενωθούν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο. Υπάρχει μια ευκαιρία να υπάρξει ένα πλαίσιο με στόχο να αφήσουμε το παρελθόν πίσω και να ενδιαφερθούμε με το μέλλον.

Ο Ακιντζί μιλάει για τον `κυπριωτισμό`, ο Αναστασιάδης είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Για όλα αυτά υπάρχει ένας σημαντικός όρος. Και αυτός είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να εμπιστευτούν τον Ακιντζί και τον Αναστασιάδη για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ Τσίπρας απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην περίπτωση που ύπαρξη λύση του Κυπριακού, αναφέροντας ότι: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος η Τουρκία και η Ελλάδα να βρίσκονται σε μια κατάστασης έντασης ψυχρού πολέμου.

Υπάρχουν διαφωνίες. Αυτές θα τις λύσει το διεθνές δίκαιο. Αν υπάρχει καλή πρόθεση και αντιληφθούμε ότι το συμφέρον μας είναι η συνεργασία και η κοινή πρόοδος θα επιλυθούν πολλά προβλήματα στην περιοχή».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: