09 Αυγούστου, 2015

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΣ 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Με περισσότερα από 6 δισ. ευρώ πρόκειται να ενισχύσει τον γερμανικό στρατό το υπουργείο Άμυνας της χώρας τα επόμενα χρόνια, κυρίως με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού αλλά και την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό σημαντικά προβλήματα όσον αφορά το υλικό των ενόπλων δυνάμεων, που δυσχεραίνουν κατά κύριο λόγο την ανάπτυξη των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.
«Πρόκειται να επενδύσουμε έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα επτά ως οκτώ χρόνια για να επιτύχουμε βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο αποκάλυψε πρώτο την ύπαρξη των σχεδιασμών για τις επενδύσεις αυτές, το υπουργείο του οποίου προΐσταται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα θέσει σε εφαρμογή ένα πακέτο «120 μέτρων» τα οποία έχουν στόχο κυρίως την ενίσχυση του προσωπικού και την αύξηση των διαθεσίμων ανταλλακτικών.

Πάντως γεννά μεγάλα ερωτήματα πως είναι δυνατόν η Γερμανία να είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές δυνάμεις όπλων ανά τον κόσμο και από την άλλη να έχει αφήσει τον δικό της στρατό να παραπαίει. Πάντως, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες έχουν προβεί σε σωρεία επικρίσεων για την κατάσταση και την ποιότητα του εξοπλισμού του γερμανικού στρατού.

Με την υπουργό Άμυνας τον περασμένο Σεπτέμβριο να αναγνωρίζει ότι ο γερμανικός στρατός δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί την τήρηση όλων των δεσμεύσεών της έναντι του NATO, επικαλούμενη τα προβλήματα του εφοδιασμού με ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τις βλάβες των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: