09 Αυγούστου, 2015

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΕΘΗΚΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

 

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις έντεκα χθες το βράδυ στην Βαρυμπόμπη, κοντά στην Πάρνηθα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο με 90 πυροσβέστες και 30 οχήματα που προσπάθησαν να ελέγξουν την φωτιά, που εκδηλώθηκε σε πεύκα στο τέρμα της οδού Ιωάννη Μίχα, στους Θρακομακεδόνες.

Υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής και τους δίπλα Δήμους συνέδραμαν στην κατάσβεση, καθώς και περίπου 30 εθελοντές δασοπυροσβέστες. Στο σημείο βρέθηκε και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με 22 άτομα. Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής η φωτιά περικυκλώθηκε επιτυχώς από τις επίγειες δυνάμεις και σε συνάρτηση με την εξασθένηση των ανέμων, φαίνεται πως τέθηκε υπό έλεγχο.

Η κατάσταση θα εκτιμηθεί ξανά με το πρώτο φως της μέρας για να κριθεί αναγκαία ή όχι η επέμβαση των εναέριων μέσων για την κατάσβεση και των τελευταίων εστιών φωτιάς.  Σύμφωνα με κάτοικο περιοχής που μίλησε η φωτιά ξεκίνησε με περίεργο τρόπο.

Τι εννοούμε. Σύμφωνα  πάντα με τον μάρτυρα λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά είδε κάτι φωτεινό (πιθανότητα σκύλο ή γάτα) να περιπλανιέται κοντά στην εστία της πυρκαγιάς. Να σημειωθεί ότι το 2013 στην συγκεκριμένη οδό είχε ξεσπάσει  άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά που άφησε πίσω της εκατοντάδες καμένα μέτρα γης. 

Παράλληλα σε επιφυλακή θα βρίσκεται καθόλη την διάρκεια της νύχτας η πολιτική προστασία του Δήμου Αχαρνών όπως μας δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος κ. Γιώργος Σιδηροπουλος.

Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες στους Θρακομακεδόνες είχε αποτέλεσμα, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε  βρίσκεται πλέον σε ύφεση. 

Στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα 8 οχήματα, 26 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο, ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Έρικσον. Η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλη έκταση πευκοδάσους όχι όμως και κάποια κατοικία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: