16 Ιουλίου, 2015

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ

 

Μονόδρομος δείχνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά την ηχηρή διαφοροποίηση υπουργών στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή. Ο ανασχηματισμός όπως όλα δείχνουν θα γίνει σήμερα, και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην απογευματινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Κώστα Ήσυχου, των τριών δηλαδή υπουργών της αριστερής πλατφόρμας που έχουν διαφοροποιηθεί καταψηφίζοντας τη νέα συμφωνία.

Το δρόμο της μετακίνησής του σε άλλο υπουργείο είναι πιθανό να πάρει και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας καθώς διαφωνεί με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η διατήρηση του  Κατρούγκαλου δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ανέφερε πως ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και δεν είναι απίθανο να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις με τη διεξαγωγή εκλογών.

«Αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης. Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής - και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις»,είπε χαρακτηριστικά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: