16 Ιουλίου, 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 50 ΔΙΣ. ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ!

 

Η Βρετανία επέμεινε ότι για την οποιαδήποτε συμβολή της στη χρηματοδότηση-γέφυρα της Ελλάδας θα χρειαστεί να έχει πλήρεις εγγυήσεις, ανέφερε σήμερα μια πηγή του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι οι ανησυχίες του Λονδίνου έχουν εισακουστεί από τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους.

 «Όσον αφορά εμάς, αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή και πιστεύω ότι το μήνυμα αυτό έχει ακουστεί και έχει γίνει κατανοητό», είπε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Επειδή αρνηθήκαμε να υπαναχωρήσουμε από τις αρχές μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τώρα τρόπους για να μας προστατεύσει συγκεκριμένα από οποιονδήποτε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης έχει καταρτίσει η Βρετανία για να βοηθήσει τους υπηκόους της που βρίσκονται στην Ελλάδα, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί μετά την επιβολή των capital controls, όπως δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν. «Το υπ. Εξωτερικών έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να εντείνει την υποστήριξη που μπορεί να παράσχει», διευκρίνισε ο ίδιος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: