04 Απριλίου, 2015

32 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

Πολύνεκρες επιθέσεις εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος την Πέμπτη στοχεύοντας Αιγύπτιους στρατιώτες στη χερσόνησο του Σινά.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα διεθνή πρακτορεία και το Twitter, στις πέντε συνολικά επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος έπεσαν νεκροί τουλάχιστον 15 στρατιώτες, δύο πολίτες και 15 τζιχαντιστές. Οι στρατιώτες έγιναν στόχος των τζιχαντιστών, οι οποίοι επιτέθηκαν την Πέμπτη με αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες ρουκετών σε πέντε στρατιωτικά σημεία ελέγχου, κυρίως νοτίως της πόλης Σέιχ Ζουέιντ, περίπου 15 χλμ. ανατολικά της Αλ Αρίς, πρωτεύουσας της επαρχίας του Βορείου Σινά, ανακοίνωσαν αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας.

Από εκεί που είχαμε συνηθίσει τις πρωτοβουλίες στο τζιχαντιστικό ένοπλο κίνημα να τις έχει το Ισλαμικό Κράτος, τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά την κατάληψη της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία το Σάββατο, η Αλ Κάιντα, δηλαδή η Αλ Νούσρα -όπως ονομάζεται ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία-, φαίνεται να βγαίνει μπροστά. Η Αλ Νούσρα έχει συστήσει μαζί με άλλες συριακές ένοπλες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και τον «μετριοπαθή» Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), τον Στρατό Αλ Φατίχ. Ο Στρατός Αλ Φατίχ είναι μια συμμαχία τζιχαντιστών και Σύρων στασιαστών.

Ξημερώματα Πέμπτης άνδρες της Αλ Νούσρα κατέλαβαν φυλάκιο της Συρίας στο συνοριακό πέρασμα Νασίμπ με την Ιορδανία. Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα φωτογραφήθηκαν μαζί με τον οπλαρχηγό τους Αμπού Σαλάχ Αλ Ανσάρι (Abu Salah al Ansari) στο φυλάκιο, κρατώντας τη σημαία της Αλ Κάιντα.

Η Ιορδανία συμμετέχει στον Συνασπισμό που ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με μαχητικά της αεροπλάνα, τα οποία εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ. Προφανώς και η είδηση ότι ο έλεγχος των συνόρων της με τη Συρία έχει περάσει στον έλεγχο της Αλ Κάιντα δεν αποτελεί καλή είδηση για το βασίλειο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: