04 Απριλίου, 2015

Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 5+1

 

Η Συρία, σύμμαχος του Ιράν, χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία- πλαίσιο που συνήφθη μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι θα συνεισφέρει «στην αποκλιμάκωση των εντάσεων σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο».

«Η Συρία χαιρετίζει την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συζητήσεις μεταξύ της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και του Ιράν», δήλωσε ένας αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτή η συμφωνία πλαίσιο καθώς και τα θετικά βήματα που θα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν μια νέα συνεισφορά του Ιράν στην προώθηση της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας και στην αποκλιμάκωση των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός.

Η Δαμασκός εκτιμά ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές κατάφεραν με επιτυχία να «υπερασπιστούν τα συμφέρονται της χώρας τους και το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς».

«Η Συρία επαναλαμβάνει την ανάγκη οι δυτικές χώρες να σέβονται το δικαίωμα των αναπτυσσόμενων χωρών να προωθούν τις νέες τεχνολογίες και τις επιστήμες», επεσήμανε ο αξιωματούχος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: