03 Αυγούστου, 2014

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Διατεθειμένος να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, για το ζήτημα της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Μιλώντας στον FOCUS 103,6 ο Παναγιώτατος, δήλωσε, πως μέσα σε μια σχολή ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, είναι αδιανόητο να ενταχθεί η υπόθεση του Ισλάμ, το οποίο, εδώ και 40 χρόνια "εμπαίζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης".

Η ουσία του προβλήματος, είναι η διαφορά των δυο θρησκειών, οι οποίες δεν μπορούν επουδενί να συνυπάρξουν. Ένα Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, θα μπορούσε να λειτουργήσει σε τμήματα Φιλολογίας, ή στο τμήμα Παρευξεινίων χωρών του Πανεπιστημίου Θράκης. "Εγώ θα προσφύγω για το θέμα στο ΣτΕ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος.

Επίσης για την επιστολή των τεσσάρων  Μητροπολιτών  της Θράκης, Διδυμοτείχου, Αλεξανδρουπόλεως, Ξάνθης και Μαρωνείας ο κ. Άνθιμος είπε ότι, δεν είχαν την κανονική αρμοδιότητα οι ως άνω Μητροπολίτες να εκφράσουν την  σύμφωνη γνώμη τους για να γίνει το Πρόγραμμα Ισλαμικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: