24 Μαρτίου, 2014

SACEUR NATO: «ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ»


Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), πτέραρχος Philip Breedlove, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έχει αναπτύξει μια πολύ μεγάλη δύναμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, εκφράζοντας σχετικά την ανησυχία του, αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα ότι το ΝΑΤΟ είναι επιχειρησιακά αδύναμο να εμποδίσει εξελίξεις στην περιοχή.

Μάλιστα προσδιόρισε ότι η δύναμη αυτή μπορεί να αποτελέσει "απειλή" για την Υπερδνειστερία, την αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας, που έχει ζητήσει επισήμως ένωση με τη Ρωσία. "Η (ρωσική) δύναμη που βρίσκεται τώρα στα ανατολικά ουκρανικά σύνορα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη και πολύ, πολύ έτοιμη" δήλωσε ο Αμερικανός πτέραρχος Philip Breedlove, ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στη διάρκεια εκδήλωσης της δεξαμενής σκέψης German Marshall Fund.

Ο ίδιος δήλωσε πως το ΝΑΤΟ ανησυχεί πολύ σχετικά με την απειλή για την Υπερδνειστερία.  "Υπάρχει απολύτως επαρκής (ρωσική) δύναμη έτοιμη στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας για να σπεύσει στην Υπερδνειστερία, αν ληφθεί απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό" δήλωσε. "Η Ρωσία ενεργεί πολύ περισσότερο σαν αντίπαλος παρά σαν εταίρος" πρόσθεσε ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ. Αυτό ας το σκεφτόντουσαν πριν ξεκινήσουν να την περικυκλώνουν με την αντοβαλλιστική "ομπρέλα" και πριν προδώσουν την συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου στο Κίεβο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: