24 Μαρτίου, 2014

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Σκληρή απάντηση επεφύλασσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη γερμανική απόφαση, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, να ακυρώσει το συμβόλαιο της Rheinmetall AG για την κατασκευή στη Ρωσία ενός υπερσύγχρονου πεδίου ασκήσεων μάχης σε πραγματικές συνθήκες. «Αυτό καταργεί όλες τις θετικές ενδείξεις που διαφάνηκαν τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένης της συνεργασίας μας στο Αφγανιστάν... Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι εποικοδομητική», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ενώ προειδοποίησε και τη Γαλλία να μην ακολουθήσει την ίδια οδό.

Η απάντηση της Ρωσίας αφορά την παροχή βοήθειας προς τη Γερμανία για τη μεταφορά στρατιωτών και πολεμικού υλικού στο Αφγανιστάν, την οποία η Μόσχα διακόπτει αυτόματα, στέλνοντας παράλληλα προειδοποιητικό μήνυμα και στη Γαλλία. Ο Α. Αντόνοφ είπε, επίσης, ότι η Γερμανία έλαβε αυτή την απόφαση «υπό πίεση», υπονοώντας ότι οι ΗΠΑ καθοδήγησαν τους Ευρωπαίους προς την υιοθέτηση μίας εχθρικής στάσης απέναντι στη Μόσχα, η οποία δεν τους συμφέρει στο παραμικρό.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή η Γερμανία, εκτός από την ακύρωση του συμβολαίου της Rheinmetall AG, ανέστειλε και όλες τις εξαγωγές εξοπλισμών προς τη Ρωσία, ενώ ο Γάλλος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, χωρίς, όμως να κάνει και αυτός λόγο για τις εξαγωγές υλικού, και συγκεκριμένα για τα ελικοπτεροφόρα Mistral.

Δεν υπάρχουν σχόλια: