24 Ιανουαρίου, 2014

Η ΤΡΟΜΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ


Ανατριχίλα  για τις συλλήψεις οφειλετών του Δημοσίου... στον δρόμο από ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας! Εφημερίδα των Αθηνών έγραψε ότι «αν ελεγχθεί οδηγός που χρωστάει στο Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, θα οδηγείται στο Αυτόφωρο»! Αυτή η εξέλιξη παραπέμπει σε φουτουριστικό εφιάλτη, ο οποίος βγήκε από το μυαλό σκηνοθέτη ταινίας επιστημονικής φαντασίας που θέλει να περιγράψει ένα αδυσώπητο ολοκληρωτικό καθεστώς. Το Δημόσιο, η Εφορία, το ίδιο το κράτος, πραγματοποιούν μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του εισοδήματος, της ελευθερίας και της ψυχολογικής κατάστασης των πολιτών, προβαίνοντας σε πράξεις που δεν τιμούν τη χώρα και την παράδοσή μας. Στο πλαίσιο αυτής της εφόδου είναι και τα φορολογικά πρόστιμα που θα επιβάλλει (από την 1η Ιανουαρίου) ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σημείωσε: «Τα πρόστιμα που προβλέπονται όχι να τα πληρώσει δεν μπορεί κανείς, αλλά ούτε καν να τα προφέρει. Είναι εξοντωτικά και εξωπραγματικά, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εισπραχθούν. Θα είναι, λοιπόν, τεράστιο λάθος του υπουργείου Οικονομικών να μην προβεί άμεσα στον εξορθολογισμό τους». Ωστόσο, η πρόσφατη πείρα έχει δείξει ότι οι Αρχές - και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών- δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση συγκράτησης της εκδικητικής μανίας των δανειστών της χώρας. Αντίθετα, σε καθημερινή βάση σχεδιάζουν, αποφασίζουν και υλοποιούν πολιτικές, οι οποίες μετατρέπουν εν ριπή οφθαλμού απλούς και ήσυχους μεροκαματιάρηδες, ανέργους, συνταξιούχους και επιχειρηματίες σε «ποινικούς» με βαριά αδικήματα!

Κοντολογίς, εφαρμόζεται μια πολιτική τρόμου μέσω της ενοχοποίησης του συνόλου του πληθυσμού της ελληνικής επικράτειας. Αυτό στοχεύει στον έλεγχο των συνειδήσεων και τον κατευνασμό των πιθανών αντιδράσεων των σκληρά φορολογούμενων πολιτών. Αρχικά, τούτη η «συνταγή» δείχνει να λειτουργεί. Η Ιστορία έχει αποδείξει, όμως, ότι στη συνέχεια στρέφεται εναντίον των εμπνευστών της - με ιδιαιτέρως... θεαματικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: