12 Αυγούστου, 2013

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΠΙ ΤΗ 5η ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΗΣ ΕΚΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΥΔΡΑΣ κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ


Ετελέσθη εν Ύδρα παρουσία των αρχών και πλήθους πιστών εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ την Κυριακήν 11η Αυγούστου ε.έ πολυαρχιερατικόν συλλείτουργον και  το μνημόσυνον επί τη 5η επετείω από της μακαρίας κοιμήσεως του Μητροπολίτου Ύδρας  Κυρού  ΙΕΡΟΘΕΟΥ καθώς  και των αοιδίμων ευεργετών της νήσου.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι  Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ ΕΥΓΕΝΙΟΣ, Νέας Σμύρνης κ.κ ΣΥΜΕΩΝ, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Παροναξίας κ.κ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ  ΕΦΡΑΙΜ. Τον Θείο λόγον κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ.κ ΣΥΜΕΩΝ.

Μετά την τέλεση του πολυαρχιερατικού μνημοσύνου ακολούθησε η τελετή των αποκαλυπτηρίων της περιτέχνου προτομής του αοιδίμου Γέροντος Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡΟΘΕΟΥ εις την είσοδον του Κουλουρείου Νοσοκομείου. Την προτομήν φιλοτέχνησε ο Τήνιος Γλύπτης κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνος δαπάναις του Κουλουρείου Νοσοκομείου του οποίου ιδρυτής και εμπνευστής υπήρξε ο μακαριστός Κυρός ΙΕΡΟΘΕΟΣ.

Μετά την τέλεση του Αρχιερατικού Τρισαγίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής και ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ ΕΦΡΑΙΜ και εκ μέρους του Υδραϊκού λαού ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: