26 Ιανουαρίου, 2013

WALL STREET JOURNAL: Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Την πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αναλύει σε άρθρο που δημοσιεύεται στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ο καθηγητής Παύλος Ελευθεριάδης, υποστηρίζοντας ότι οι απόψεις που εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν μία “χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και το δυτικό κόσμο”.

Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο αρθρογράφος παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν παράταξη που θέλει την ανατροπή του καπιταλισμού και την πάλη ενάντια στο “παγκοσμιοποιημένο μεγάλο κεφάλαιο”, παρατηρώντας πως το κόμμα επιθυμεί ουσιαστικά έναν ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας προς την κατεύθυνση του σοσιαλισμού.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει να πετύχει εκεί που όλα τα σοσιαλιστικά πειράματα απέτυχαν”, επισημαίνει ο κ. Ελευθεριάδης, που χαρακτηρίζει “απελπισμένο” το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, αν είχε κερδίσει στις εκλογές, να “εκβιάσει” την Ευρωζώνη με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα χρήματα από τις χώρες της Ευρωζώνης, υπό τον φόβο της κατάρρευσης του ευρώ. “Ευτυχώς, τον περασμένο Ιούνιο οι Έλληνες ψήφισαν την παραμονή στο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποφεύγοντας έτσι μία καταστροφική χρεοκοπία και μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Ο κ. Ελευθεριάδης κατηγορεί ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν παρέχει μία σοβαρή ανάλυση της κρίσης χρέους και αναλώνεται στον ταξικό πόλεμο, τη σοσιαλιστική επανάσταση και την καταπολέμηση του κεφαλαίου, σχολιάζοντας: “Η άνοδος και οι θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μία χαμένη ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τον δυτικό κόσμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: