03 Νοεμβρίου, 2012

ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Τα Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, τέλεσε εχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το παρών έδωσαν οι Ιεράρχες Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Τανάγρας Πολύκαρπος και ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Αποστολή" Κωστής Δήμτσας.

Ο Ιερός Ναός ανεγέρθηκε στη μνήμη του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Παντελή Γκέλη, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στις 14.4.2006 με αεροσκάφος  Μ - 2000, στην περιοχή της Βοιωτίας. Την πολιτική ηγεσία και στρατιωτική εκπροσώπησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός του
ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περιοδεία που έκανε τις τελευταίες μέρες στην Μακεδονία με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ελευθερίας. Ο Μακαριώτατος αναρωτήθηκε "αυτές οι γιορτές θα μείνουν απλώς σαν μία εκδήλωση ή θα γίνουν ένα μπόλιασμα που θα μας αποδεικνύει πως κι άλλοτε υπήρξαν δυσκολίες και προβλήματα, αλλά ξεπεράστηκαν".

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή που διαβάσθηκε σήμερα και τόνισε πως πολλές φορές έχει τεθεί το ερώτημα "Ποιος είναι ο Χριστός μας; Ο πραγματικός Χριστός δεν είναι αυτός που σώζει, είναι αυτός που αναγεννά τον άνθρωπο, που τον κάνει καινούργιο. Του δίνει ενθουσιασμό, ελευθερία, σωστή κρίση στις δύσκολες ώρες. Δημιουργεί, δηλαδή, πρότυπα ανθρώπων που μας χρειάζονται ιδιαίτερα σήμερα.

Ο Ναός αυτός", είπε, "θεμελιώθηκε στη μνήμη ενός τέτοιου ανθρώπου, στην ανάμνηση όχι μόνο της ζωής του, αλλά και του τρόπου που αντιμετώπισε τις δυσκολίες τις τελευταίες του στιγμές". Επίσης κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε, πως "τέτοιοι άνθρωποι δημιουργούν στις μέρες μας μια παρηγοριά, μια ελπίδα, μία αισιοδοξία. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας".

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε "χρειαζόμαστε σημεία αναφοράς για να κρατηθούμε όρθιοι και να τραβήξουμε μπροστά. Τέτοια σημεία αναφοράς είναι οι θυσίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον ήρωα Παντελή Γκέλη. Η συμπεριφορά του είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ενόπλων Δυνάμεων".


ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΣΟΙ... ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ

Να προσέξουν... Γιατί θα βγουν τα ονόματα όλων στο φως και φυσικά για το  πώς επιχειρούν τώρα την... αναστήλωση του ΧΑΜΕΝΟΥ ΗΘΟΥΣ του πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη!

Να προσέξουν. Γιατί καλά γνωρίζουν ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ από την Μητρόπολη, τι έγινε με τις κασέτες του, τι έγινε με το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, γιατί πήγε φυλακή και πώς έγινε ΜΟΝΑΧΟΣ!

Να προσέξουν. Εκτός και αν είναι βαλτοί να δημιουργήσουν νέες καταστάσεις στην Μητρόπολη Κηφισιάς αλλά και σε βάρος του Αρχιεπισκόπου! Αρκετά μέχρι σήμερα. Η Κηφισιά ησύχασε με την φυγή του Μπεζενίτη. Ηρέμησε η Εκκλησία. Το ίδιο και το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ. Τώρα τι ζητάνε;

Νέες ανακατωσούρες; Νέες συγκεντρώσεις; Αναμοχλεύσεις. Αφού ΟΛΟΙ γνωρίζουν καλά την ποιότητα του Μπεζενίτη. Και ορθότατα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο αγαπητός φίλος κ. Γ. Ζερβός:

Άι ειδήσεις είναι συγκλονιστικοί. Διότι ο καθαιρεθείς Μητροπολίτης Αττικής εις τον βαθμόν του μοναχού είχε καταδικασθή εις φυλάκισιν δια υπεξαίρεσιν του παγκαρίου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οσίου Εφραίμ Η καταδίκη ήτο αμετάκλητος και είχε φιλοξενηθή και εις τας φύλακας. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας απεφάσισαν να εφαρμόσουν τον Καταστατικόν Χάρτην της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος είναι νόμος του Κράτους, ψηφισθείς επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ και τεθείς εις εφαρμογήν επί των ημερών του.

Ο καταστατικός χάρτης ορίζει την καθαίρεσιν του Ιεράρχου, ο οποίος θα καταδικασθή αμετακλήτως υπό των Ελληνικών δικαστηρίων. Αυτό και έγινε. Τότε πολλοί Ιεράρχαι ανεκάλυψαν ότι κατά το Εκκλησιαστικόν δίκαιον ήτο αθώος και δεν θα έπρεπε η Εκκλησία της Ελλάδος να υπακούση εις τους κοσμικούς νόμους.

Δηλώσεις όμως νομομαθών και του τότε εισαγγελέως τού Αρείου Πάγου υπεχρέωσαν την Ιερόν Σύνοδον να εφαρμόσουν τον Καταστατικόν Χάρτην και να τον καθαιρέσουν. Η καθαίρεσίς του προεκάλεσεν ικανοποίηση/ εις την συντριπτικήν πλειοψηφίαν τού λαού, διότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης με τον μεγάλον πλούτον και την μη ακτημοσύνην του είχε προκαλέσει παντοιοτρόπως τούς πιστούς αλλά και τους εκτός Εκκλησίας πολίτας. 

Η αποκατάστασίς του αποτελεί πρόκλησιν δια τον πιστόν λαόν και αποδεικνύει ότι η Διοικούσα Εκκλησία ευρίσκεται μακράν των αγωνιών τού πιστού λαού. Εν μέσω κρίσεως αποκαθιστά - συμφώνως με την ειδησεογραφίαν - εις την Αρχιερωσύνην ένα καθαιρεθέντα εις τον βαθμόν τού μοναχού Μητροπολίτην. Ανεκάλυψαν εκ νέου ότι υπερτερεί το "Εκκλησιαστικόν Δίκαιον", το οποίον τον ευρίσκει αθώον; Και ο νόμος τού Κράτους, τον οποίον ορκίζονται να τηρούν;". Μακαριώτατε μην τους αφήσετε να σας οδηγήσουν σε τέτοια γλίστρα! Θα μάθουμε ποιοι κινούνται... 

Και θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας.



 ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
       Ε.Ω 26/10/2012

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Σε ανοιχτή γραμμή με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων με τις λιγότερες απώλειες. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την Κυριακή, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει τη Δευτέρα. Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι ακόμα πιο σύνθετη. Ζυμώσεις και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάζει επίσης την Κυριακή.
   
Αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ από τα ξημερώματα της Δευτέρας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων, γκαράζ απορριμματοφόρων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.
   
Στην προσαγωγή 12 ατόμων προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα και είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές δύο καταστήματα μεταναστών.
   
Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα.
   
Και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Κόσμος

 Μετά τις αντιδράσεις που συνόδεψαν την επιμονή του δημάρχου της Νέας Υόρκης να πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος της πόλης την Κυριακή την ώρα που χιλιάδες πολίτες δεν διαθέτουν ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ υποχώρησε στις πιέσεις και αποφάσισε την ακύρωση του Μαραθωνίου. Μεγάλη συναυλία πραγματοποιήθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων.
   
Η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου υπό τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι είναι μια «ειδεχθής δικτατορική δύναμη», υπογράμμισε Ισραηλινός αξιωματούχος κοντά στον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ενώ προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξουν επίσημες επαφές μεταξύ των δύο χωρών σε ανώτατο επίπεδο. Οι δηλώσεις του Άμος Γκιλάντ είναι από τις σκληρότερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα μετά την εκλογή του Μόρσι στην προεδρία της Αιγύπτου και την άνοδο των Αδελφών Μουσουλμάνων στην εξουσία.
   
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αρχίζει την Κυριακή μία διπλωματική περιοδεία στο Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία και τέλος το Λάος όπου θα παραστεί στη σύνοδο ΕΕ-Ασίας, επιδιώκοντας δυνητικά οφέλη από την ετεροβαρή ανάπτυξη των ασιατικών κρατών έναντι της Ευρώπης, η οποία πλήττεται από την κρίση. Ο Ολάντ θα έχει σειρά επαφών σε διμερές επίπεδο, με επιστέγασμα την συνάντησή του με τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο.
   
Κατηγορίες σε μία γυναίκα 41 ετών για τη δολοφονία πέντε παιδιών της σε διάστημα 15ετίας απήγγειλε την Παρασκευή η εισαγγελία στην πόλη Λόμζα της βορειοανατολικής Πολωνίας.
  
 Έπειτα από μήνες έντονης πολεμικής και συζητήσεων ο δήμαρχος του Άμστερνταμ Έμπερχαρντ βαν ντερ Λάαν δηλώνει ότι δεν θα απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών στα διάσημα coffee shops της πόλης. Η κίνηση έρχεται αφότου η νέα κυβέρνηση των Φιλελεύθερων και Εργατικών που συγκροτήθηκε στην Ολλανδία ανακοίνωσε ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές εάν θα εφαρμόσουν ή μη την απαγόρευση -που προώθησε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση της χώρας.

Οικονομία

Δεκαήμερο προσφορών από 5 έως 15 Νοεμβρίου προωθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, «δημιουργώντας μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα, σε μια συμφέρουσα και ελκυστική για τους καταναλωτές αγορά», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
   
Πτωτικά κινήθηκε την Παρασκευή η Νέα Υόρκη καθώς η νευρικότητα των επενδυτών ενόψει των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Τρίτη επικράτησε της αισιοδοξίας για τα θετικά στοιχεία για την ανεργία. Στην Ευρώπη, αντίθετα, οι αγορές κατέγραψαν μικρή άνοδο.
   
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ήδη από το 2010, η φτώχεια παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, «αγκαλιάζοντας» πια και νέα κατηγορία, αυτή των φτωχών εργαζόμενων, η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών «ανοίγει», ενώ ραγδαία αύξηση παρουσιάζει και το ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Πάνω από το 3 εκατ. απειλεί ο κίνδυνος φτώχειας, στο 23,7% η παιδική φτώχεια, πάνω από 40% των φτωχών στερείται καλής διατροφής...

Αθλητισμός

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνει δεύτερο σερί ντέρμπι για την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς υποδέχεται την Αρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ». Η σαββατιάτικη αναμέτρηση της Βαλένθια με την Ατλέτικο Μαδρίτης ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Το «Derby d'Italia» Γιουβέντους-Ίντερ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το καμπιονάτο. Η Μονπελιέ έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς αναμετράται το Σάββατο εκτός έδρας με την προτελευταία Τρουά.
   
Μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος Β' Εθνικής βρίσκεται η Λάρισα, μετά την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε από την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Ο Ζοέλ Τσιμπάμπα άνοιξε το γκολ για τους «βυσσινί» στο 53' και ο Βοσκόπουλος ισοφάρισε στο 67' στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής.
   
Πατέρας έγινε στα 25 του χρόνια ο Λιονέλ Μέσι και το ανακοίνωσε με κάθε υπερηφάνεια μέσω Facebook! «Σήμερα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Γεννήθηκε ο γιος μου και ευχαριστώ το Θεό γι' αυτό το δώρο. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υποστήριξη. Μια αγκαλιά σε όλους» αναφέρει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη.



ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΟΛΗ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποσύρθηκαν από την τελευταία τους βάση κοντά στη βόρεια πόλη Σαρακέμπ, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο η δυνατότητάς του να πλήξουν τους αντάρτες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, βίντεο που ανέβηκε στο Ίντερνετ δείχνει αντάρτες να εκτελούν στρατιώτες στη συγκεκριμένη πόλη.

Η πόλη Σαρακέμπ βρίσκεται στο σημείο όπου συναντώνται δύο κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στο Χαλέπι και η απόσυρση των κυβερνητικών δυνάμεων θα δυσχεράνει τη δυνατότητά τους να ενισχύσουν ή να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το Χαλέπι, όπου η μάχη για τον έλεγχό του μαίνεται από τα τέλη Ιουλίου. Το αντιπολιτευόμενο Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα αποσύρθηκαν από το Αλουές, βορειοδυτικά της Σαρακέμπ, αφήνοντας την πόλη και τις γειτονικές περιοχές "εντελώς εκτός του ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων".

Η Σαρακέμπ βρίσκεται στο σημείο όπου συναντώνται ο κυριότερος βορειοανατολικός αυτοκινητόδρομος της χώρας--που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό-- και ένας άλλος δρόμος που συνδέει το Χαλέπι με την πόλη-λιμάνι της Μεσογείου, την Λατάκκεια. Με τις αγροτικές περιοχές του Χαλεπίου και τα βόρεια συνοριακά περάσματα προς την Τουρκία να βρίσκονται πλέον, ύστερα από 19 μήνες συγκρούσεων υπό τον έλεγχο των ανταρτών, η απώλεια της Σαρακέμπ θα αποκόψει ακόμη περισσότερο το Χαλέπι από τα προπύργια του Άσαντ στο Νότο.

Επομένως, οι αυτοκινητοπομπές που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους από τη Δαμασκό ή τη Μεσόγειο θα καταστούν ευάλωτες σε επιθέσεις ανταρτών. Αυτό, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντελραχμάν, θα ανάγκαζε το στρατό να χρησιμοποιήσει μικρότερους αγροτικούς δρόμους ή να στέλνει προμήθειες από έναν επικίνδυνο δρόμο από την αλ Ράκα στα ανατολικά.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε χθες ότι αντάρτες κατέλαβαν τρεις στρατιωτικές θέσεις γύρω από την Σαρακέμπ σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 στρατιώτες--τους οκτώ από αυτούς εν ψυχρώ. Συνολικά χθες, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, σκοτώθηκαν 66 πολίτες και 54 αντάρτες. Από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκίνησαν οι ένοπλες συγκρούσεις στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι.