03 Νοεμβρίου, 2012

ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Τα Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, τέλεσε εχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το παρών έδωσαν οι Ιεράρχες Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Τανάγρας Πολύκαρπος και ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Αποστολή" Κωστής Δήμτσας.

Ο Ιερός Ναός ανεγέρθηκε στη μνήμη του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Παντελή Γκέλη, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στις 14.4.2006 με αεροσκάφος  Μ - 2000, στην περιοχή της Βοιωτίας. Την πολιτική ηγεσία και στρατιωτική εκπροσώπησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός του
ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περιοδεία που έκανε τις τελευταίες μέρες στην Μακεδονία με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ελευθερίας. Ο Μακαριώτατος αναρωτήθηκε "αυτές οι γιορτές θα μείνουν απλώς σαν μία εκδήλωση ή θα γίνουν ένα μπόλιασμα που θα μας αποδεικνύει πως κι άλλοτε υπήρξαν δυσκολίες και προβλήματα, αλλά ξεπεράστηκαν".

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή που διαβάσθηκε σήμερα και τόνισε πως πολλές φορές έχει τεθεί το ερώτημα "Ποιος είναι ο Χριστός μας; Ο πραγματικός Χριστός δεν είναι αυτός που σώζει, είναι αυτός που αναγεννά τον άνθρωπο, που τον κάνει καινούργιο. Του δίνει ενθουσιασμό, ελευθερία, σωστή κρίση στις δύσκολες ώρες. Δημιουργεί, δηλαδή, πρότυπα ανθρώπων που μας χρειάζονται ιδιαίτερα σήμερα.

Ο Ναός αυτός", είπε, "θεμελιώθηκε στη μνήμη ενός τέτοιου ανθρώπου, στην ανάμνηση όχι μόνο της ζωής του, αλλά και του τρόπου που αντιμετώπισε τις δυσκολίες τις τελευταίες του στιγμές". Επίσης κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε, πως "τέτοιοι άνθρωποι δημιουργούν στις μέρες μας μια παρηγοριά, μια ελπίδα, μία αισιοδοξία. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας".

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε "χρειαζόμαστε σημεία αναφοράς για να κρατηθούμε όρθιοι και να τραβήξουμε μπροστά. Τέτοια σημεία αναφοράς είναι οι θυσίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον ήρωα Παντελή Γκέλη. Η συμπεριφορά του είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ενόπλων Δυνάμεων".


Δεν υπάρχουν σχόλια: