03 Νοεμβρίου, 2012

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΣΟΙ... ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ

Να προσέξουν... Γιατί θα βγουν τα ονόματα όλων στο φως και φυσικά για το  πώς επιχειρούν τώρα την... αναστήλωση του ΧΑΜΕΝΟΥ ΗΘΟΥΣ του πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη!

Να προσέξουν. Γιατί καλά γνωρίζουν ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ από την Μητρόπολη, τι έγινε με τις κασέτες του, τι έγινε με το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, γιατί πήγε φυλακή και πώς έγινε ΜΟΝΑΧΟΣ!

Να προσέξουν. Εκτός και αν είναι βαλτοί να δημιουργήσουν νέες καταστάσεις στην Μητρόπολη Κηφισιάς αλλά και σε βάρος του Αρχιεπισκόπου! Αρκετά μέχρι σήμερα. Η Κηφισιά ησύχασε με την φυγή του Μπεζενίτη. Ηρέμησε η Εκκλησία. Το ίδιο και το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ. Τώρα τι ζητάνε;

Νέες ανακατωσούρες; Νέες συγκεντρώσεις; Αναμοχλεύσεις. Αφού ΟΛΟΙ γνωρίζουν καλά την ποιότητα του Μπεζενίτη. Και ορθότατα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο αγαπητός φίλος κ. Γ. Ζερβός:

Άι ειδήσεις είναι συγκλονιστικοί. Διότι ο καθαιρεθείς Μητροπολίτης Αττικής εις τον βαθμόν του μοναχού είχε καταδικασθή εις φυλάκισιν δια υπεξαίρεσιν του παγκαρίου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οσίου Εφραίμ Η καταδίκη ήτο αμετάκλητος και είχε φιλοξενηθή και εις τας φύλακας. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας απεφάσισαν να εφαρμόσουν τον Καταστατικόν Χάρτην της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος είναι νόμος του Κράτους, ψηφισθείς επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ και τεθείς εις εφαρμογήν επί των ημερών του.

Ο καταστατικός χάρτης ορίζει την καθαίρεσιν του Ιεράρχου, ο οποίος θα καταδικασθή αμετακλήτως υπό των Ελληνικών δικαστηρίων. Αυτό και έγινε. Τότε πολλοί Ιεράρχαι ανεκάλυψαν ότι κατά το Εκκλησιαστικόν δίκαιον ήτο αθώος και δεν θα έπρεπε η Εκκλησία της Ελλάδος να υπακούση εις τους κοσμικούς νόμους.

Δηλώσεις όμως νομομαθών και του τότε εισαγγελέως τού Αρείου Πάγου υπεχρέωσαν την Ιερόν Σύνοδον να εφαρμόσουν τον Καταστατικόν Χάρτην και να τον καθαιρέσουν. Η καθαίρεσίς του προεκάλεσεν ικανοποίηση/ εις την συντριπτικήν πλειοψηφίαν τού λαού, διότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης με τον μεγάλον πλούτον και την μη ακτημοσύνην του είχε προκαλέσει παντοιοτρόπως τούς πιστούς αλλά και τους εκτός Εκκλησίας πολίτας. 

Η αποκατάστασίς του αποτελεί πρόκλησιν δια τον πιστόν λαόν και αποδεικνύει ότι η Διοικούσα Εκκλησία ευρίσκεται μακράν των αγωνιών τού πιστού λαού. Εν μέσω κρίσεως αποκαθιστά - συμφώνως με την ειδησεογραφίαν - εις την Αρχιερωσύνην ένα καθαιρεθέντα εις τον βαθμόν τού μοναχού Μητροπολίτην. Ανεκάλυψαν εκ νέου ότι υπερτερεί το "Εκκλησιαστικόν Δίκαιον", το οποίον τον ευρίσκει αθώον; Και ο νόμος τού Κράτους, τον οποίον ορκίζονται να τηρούν;". Μακαριώτατε μην τους αφήσετε να σας οδηγήσουν σε τέτοια γλίστρα! Θα μάθουμε ποιοι κινούνται... 

Και θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας.



 ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
       Ε.Ω 26/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: