29 Νοεμβρίου, 2012

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Κουράγιο σε μια γειτονιά της Αθήνας με δυσβάσταχτα προβλήματα, επιχείρησε να δώσει με την παρουσία και τον λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τον Εσπερινό στο ναό του αγίου Ανδρέα Κάτω Πατησίων, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

"Πολλοί από εμάς νιώθουμε τα γόνατά μας να λυγίζουνε, ταλαιπωρημένοι από τις έγνοιες έχουμε την ανάγκη κάπου ν' ακουμπήσουμε. Στην εκκλησία, πλούσια η φτωχική, μεγάλη ή μικρή, όπου τελείται το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, μπαίνουμε σα τον γεράκι και φεύγουμε σαν περιστέρι...όποιος διαβάζει ιστορία, θα δει ότι στο διάβα της, υπήρξαν περιπέτειες, ώρες απογοήτευσης, αλλ' όμως, εκεί που οι άλλοι απογοητεύονται και δειλιάζουν, στον ιερό τόπο της Εκκλησίας βρίσκουμε παρηγοριά και κουράγιο".

"Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση, όπου χρειάζεται ν' αναρωτηθούμε: πού είσαι Κύριε; Αν στ' αλήθεια κάνουμε αυτό το ερώτημα του εαυτού μας και μάλιστα μέσα στον οίκο του, την Εκκλησία, θα στηθούμε στα πόδια μας ν' αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής, θ' αναγεννηθούμε. Ίσως δεν είναι ακόμη ώρα να δούμε γιατί φτάσαμε εδώ. Πρέπει όμως, να δούμε τί θα κάνουμε από εδώ και πέρα: να το "ζυμώσουμε" και ν' αλλάξουμε από τα μέσα. Πάρτε ως παράδειγμα τον Απόστολο Ανδρέα. Μαρτύρησε, αλλά στάθηκε νικητής της ζωής. Σήμερα ακόμη μιλά στον καθένα από εμάς η ίδια η ψυχή του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: