05 Φεβρουαρίου, 2011

«ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ»

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ 5

Mε ψεύτικες ιστορίες - καταγγελίες για τα Οικονομικά της Εκκλησίας. Και μη ξεχνάμε ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΘΩΩΘΗΚΕ, αλλά ότι η ΑΘΩΩΣΗ, τον έκανε Αρχιεπίσκοπο. Βέβαια, η όλη ιστορία των Οικονομικών έστειλε στον τάφο τον Επίσκοπο Λεόντιο, που και αυτός, όχι μόνον αθωώθηκε, αλλά ήταν και η μεγάλη πόρτα για να λάμψει η αλήθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πρώτη μέρα που ανέβηκε στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, είναι ο ΣΤΟΧΟΣ των ποικίλων πεννών για Πράξεις ή Παραλείψεις - όπως τις αντιλαμβάνεται ο κάθε κριτής.

Για την περίπτωση του, έγινε - και γίνεται -ένα τραγικό λάθος: Οι ποικίλοι κριτές, ξεκινούν από τη σύγκριση με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστό δούλο. Λάθος. Το καλούπι Χριστόδουλος, έσπασε.

Οπως έσπασε και το καλούπι Σεραφείμ. Ο κάθε Αρχιεπίσκοπος η Ιεράρχης, αλλά και Πολιτικός, έχει το δικο του εκτόπισμα, τη δική του παρουσία. Αρα: Η σύγκριση είναι ΛΑΘΟΣ. Γιατί υπάρχουν σε ΟΛΟΥΣ και τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ.

Ο Ιερώνυμος είναι, το ξαναγράφουμε, ο «ΗΡΕΜΟΣ ΔΟΝ». Ο ξεχωριστά μορφωμένος. Ο άνθρωπος που. ως γνήσιος αρχαιολόγος, σκάβει και ψάχνει. Δεν είναι του μπαλκονιού. Όπως δεν είναι και... ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. όπως κάποιοι θέλουν να τον παρουσιάσουν. Δεν του αρέσει η φασαρία, την οποία, κάποιοι, παρουσιάζουν ως ΑΦΩΝΙΑ. Κι επειδή - όπως και ο Σεραφείμ - γνωρίζει Πρόσωπα και Καταστάσεις, αρέσκεται στη ΣΙΩΠΗ.

Κάποιοι, θα ήθελαν Αρχιεπίσκοπο... Εθνικόφρονα! Δυστυχώς (ή «Δυστυχώς»), το μοντέλο αυτό τελείωσε!

Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ζήσει και να προχωρήσει με πορεία ελιγμών! Διαφορετικά, θα γίνει «πιάτο» για κοράκια. Είναι εύκολο να βρίσκεσαι εχθρικά αντιμέτωπος με την πέννα, αλλά στην πράξη:

Λένε, δεν έχει πολλούς δικούς του στην Ιεραρχία. Έχει χάσει τη δύναμη του! Λογικό είναι, αφού από την πρώτη μέρα της αρχιεπισκοπικής του πορείας, ανε-πτύχθησαν ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ για να διεκδικήσουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Ομάδες, θωρακισμένες με Δημοσιογραφικά Συγκροτήματα. Πολιτικούς. Κόμματα! Και. το Ερώτημα είναι: Μας ενοχλεί ο «Πράσινος» Ιερώνυμος, ενω οι «ΜΠΛΕ» που κινούνται, εγκρίνονται: Και είναι πορεία Εκκλησίας αυτη; .

Δεν υπάρχουν σχόλια: