21 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος πατέρας Τιμόθεος. Από μικρό παιδί έγινε μοναχός και με ε­γκράτεια και προσευχή ενέκρωσε τα σκιρτήματα των παθών και έμεινε δε μέ­χρι τέλους της ζωής του παρθένος στο σώμα και την ψυχή. Έτσι έγινε δοχείον του Αγίου Πνεύματος και εθεράπευε κάθε ασθένειαν και εδίωκε τους δαίμο­νες από τους ανθρώπους. Όταν έφθασε σε μεγάλη ηλικία εξεδήμησε προς Κύ­ριον.

2) Ο άγιος πατέρας Ευστάθιος ο ομολογητής. Καταγόταν από την Σίδην της Παμφιλίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου. Ήταν σοφώτα-τος και έλαβε μέρος εις την Α' Οικουμενική Σύνοδο, σαν αρχιεπίσκοπος Α­ντιοχείας. Τούτον αργότερον τον καθαίρεσαν, λόγω φθόνου άλλων επισκόπων και τον έστειλαν στους Φιλίππους Μακεδονίας, όπου εξεδήμησε προς Κύριον.

3) Ο άγιος Γεώργιος. Γεννήθηκε το 750 και από νέος έγινε μοναχός. Το έτος 788 χειροτονήθηκε επίσκοπος Αμάστριδος και αφού εργάσθηκε με φόβον θεού εξεδήμησε προς Κύριον.

4) Οι Πατριάρχαι Ιωάννης Κων/πόλεως και Ζαχαρίας Ιεροσολύμων. Εξεδή­μησαν ειρηνικά προς Κύριον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1913 1) οι Τούρκοι οι οποίοι υποστηρίζουν το οχυρόν του Μπιζανίου εξεμηδενίσθησαν από τον ελληνικό στρατό και ο αρχη­γός των τουρκικών δυνάμεων παραδίδει το φρούριο των Ιωαννίνων στον αρχη-γόν των ελληνικών δυνάμεων Βασιλέα Κωνσταντίνον. Η σχετική συνθήκη πα­ραδόσεως υπογράφηκε στο χάνι Εμίν Αγά. Ο αριθμός των παραδοθέντων Τούρκων υπερέβη τους 36.000 άνδρες οι ελληνικές δυνάμεις εισέρχονται θριαμβευτικά στα Ιωάννινα. 2) Οι Βούλγαροι συνεχίζουν την επίθεσιν των ενα­ντίον των Ελλήνων στην περιοχήν Νιγρήτας.

Το 1920 στη Μ. Ασία ο ελληνικός στρατός καθάριζε την καταληφθείσα πε­ριοχή.

Το 1921 σε ολόκληρο το μέτωπο των αντιμαχομένων Ελλήνων και Τούρκων σημειώνεται δράσις περιπόλων και πυροβολικού.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στην Μ. Ασίαν προβαίνει εις μετακινήσεις μο­νάδων της σύμφωνα με το σχέδιο του στρατηγείου.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο κατόπιν αποτυχιών των Ιταλών δια την κατά­ληψη των θέσεων Γκολίκο και Πέστανη ο αγώνας συνεχίζεται με δράση πυρο­βολικού και περιπόλων. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε νήσους του Αι­γαίου.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: