20 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[3]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Λέων επίσκοπος Κατάνης. Γεννήθηκε στην πόλιν της Ραβέννας της Ιταλίας. Καταγόταν από ευγενείς και θεοσεβείς γονείς και ήταν πολύ ενά­ρετος. Μετά τον θάνατον του αρχιερέως Κατάνης Σαβίνου έγινε αρχιερέας ο Λέων (ψηφισθείς από όλους). Ήταν αγιώτατος σεμνοπρεπής και θαυματούρ­γησε. Το όνομα του έγινε γνωστό και στην Κων/πολιν, όπου τον εκάλεσε ο αυ­τοκράτωρ δια να λάβη την ευλογίαν του. Εκεί έκαμε πολλά θαύματα και επέ-στρεψεν εις την Κατάνη όπου εξεδήμησε. Το λείψανον το ενεταφίασαν εις τον ναόν της αγίας Λουκίας, τον οποίον ο ίδιος έκτισεν. Από τον τάφον του ανα­βλύζει έλαιον ευώδες, που θεραπεύει τις ασθένειες των πιστών.

2) Ο άγιος Αγάθων ο θαυματουργός. Καταγόταν από την Ιταλία από γονείς ευσεβείς και ευλαβείς. Εμορφώθη με την Αγία και θεόπνευστο Γραφή. Μετά τον θάνατο των γονέων του, εμοίρασε όλο τον πλούτο των γονέων του στους πτωχούς και έγινε μοναχός. Δια την αρετήν του έγινε Πάπας της Ρώμης. Επί των ημερών του συνήλθεν η ΣΤ' Οικουμενική Σύνοδος κατά των Μονοθελητών. Αφού διέλαμψε εξεδήμησε προς Κύριον.

3) Ο άγιος Βησαρίων. Καταγόταν από την Αίγυπτο. Από νέος έγινε ασκη­τής και διεκρίθη δια την πίστι, την εγκράτεια, την προσευχή και την χάρι να κάνη θαύματα. Εξεδήμησεν εις Κύριον ειρηνικά.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 ο ελληνικός στόλος των νήσων Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών συνάπτει ναυμαχίαν εναντίον των Τούρκων παρά την Πά­τρα.

Το 1913 1) Βουλγαρικές δυνάμεις προβαίνουν σε αιφνιδιαστικήν επίθεσιν εναντίον των ελληνικών δυνάμεων παρά την Νιγρίταν. Οι Έλληνες παρά την αριθμητικήν υπεροχήν του εχθρού αμύνονται σθεναρώς. 2) Οι ελληνικές δυνά­μεις συνεχίζουν την θυελλώδη επίθεσί των εναντίον του απόρθητου, δια την παγκόσμιον στρατηγικήν, Μπιζανίου, το οποίο οι Τούρκοι υπερασπίζουν λυσ-σωδώς. Παρά την λυσσώδη άμυναν των εχθρών, οι ελληνικές δυνάμεις κερδί­ζουν οχυρές θέσεις.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στην Μ. Ασία εκκαθαρίζει την περιοχήν του.

Το 1921 στο μέτωπο των εμπολέμων Ελλήνων και Τούρκων σημειώνεται δράση περιπόλων και πυροβολικού.

Το 1922 η ελληνική στρατιά εις Μ. Ασίαν ευρίσκεται εις ετοιμότητα δια την επίθεσι που θα κάμει ο τουρκικός στρατός.

Το 1941 στο Αλβανικόν μέτωπον οι ιταλικές δυνάμεις δι' αντεπιθέσεως προσπαθούν ν' ανακαταλάβουν τις καταληφθείσες θέσεις Γκόλικο και Πέστα-νη. Η ιταλική αεροπορία εβομβάρδισε την Πρέβεζα.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image0014333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: