19 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος 'Αρχιππος. Ήταν μαθητής του αποστόλου Παύλου, από τον ο­ποίον επαινείται και ονομάζεται συστρατιώτης. Όταν ευρίσκετο μετά του α­γίου Φιλήμονος στην πόλιν Κολασσάς της Φρυγίας και εκήρυττε τον λόγον του Ευαγγελίου, συνέλαβον οι ειδωλολάτραι αυτόν και τον ωδήγησαν εις τον ηγε­μόνα Ανδροκλήν. Αρνήθηκε να θυσιάσει στο είδωλο το ονομαζόμενο Μηνάν, και γι' αυτό ελιθοβολήθη και ετελείωσε τον βίον του.

2) Οι άγιοι μάρτυες Μάξιμος, Θεοδόσιος, Ησύχιος και Ασκληπιοδότης. Αρ­νήθηκαν να θυσιάσουν στα είδωλα και υπέστησαν πολλά μαρτύρια και τέλος απεκεφαλίσθησαν.

3) Η αγία Φιλοθέη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1522 από γονείς πλουσίους και ευσεβείς. Μετά τον θάνατον των γονέων της έγινε μοναχή, έκτισε δύο μο­ναστήρια, διέθεσε όλην την μεγάλην της περιουσίαν και εβοήθησε πολύ τους πτωχούς και ασθενείς. Συνελήφθη από τους Τούρκους, βασανίσθηκε και εξε-δήμησε εις Κύριον το έτος 1589.

4) Οι άγιοι Ραβουλάς, Ευγένιος, Μακάριος και Κόνων. Εξεδήμησαν ειρηνι­κά εις Κύριον.

5) Ο άγιος ιερομάρτυρας Νικήτας. Καταγόταν από την Ήπειρον και δια την πίστιν του εις τον Χριστόν έπαθε πολλά βασανιστήρια και τέλος απηγχονί-σθη.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1913 αι ελληνικοί δυνάμεις αρχίζουν την γι-γαντομαχίαν δια την κατάληψιν του απόρθητου δια την διεθνή στρατιωτικήν στρατηγικήν, φρουρίου του Μπιζανίου.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις στην Μ. Ασίαν στην περιοχήν Τμώλου κατα­διώκουν τις τουρκικές δυνάμεις.

Το 1921 στο μέτωπο της Μ. Ασίας ο ελληνικός στρατός δρα δια πυροβολι­κού και περιπόλων.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία βελτιώνει τις θέσεις της και προ­βαίνει εις αναγνωρίσεις των εχθρικών θέσεων.

Το 1941 στο μέτωπο της Αλβανίας οι ελληνικές δυνάμεις δια της 1ης Με­ραρχίας, κατόπιν σφοδρός επιθέσεως εναντίον των ιταλικών θέσεων καταλαμ­βάνουν το όρος Γκολίκο και την περιοχήν Πέστανης.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image001433333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ BLOG

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΣ ΤΟΥ

_thumb211333

Αγαπητοί Επισκέπται του blog

Αισθάνομαι σήμερα βαθείαν την υποχρέωσιν όπως από το παρόν Ιστολόγιό μου να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε εσάς όλους που από το 2008 ξεκινήσατε μαζί μου, αυτό το ταξίδι και με παρακολουθείτε ενδυναμώνοντάς με, με την παρουσία σας και τις επισημάνσεις σας.

Ευχαριστίες πολλές οφείλω δε και στον συνεργάτη μου κύριον Α.Τ. για την αγάπη και τον χρόνο που διαθέτει στο διαδύκτιο για την βοήθειά του λόγω πολλών δικών μου υποχρεώσεων.

Τώρα λοιπόν που συμπληρώσαμε τα 20.000 κλικ υποσχόμεθα να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα για την ενημέρωσή σας.

Ευχαριστώ θερμά

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: