23 Δεκεμβρίου, 2010

ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗ

image «Ο Γκατζιρούλης

δεν αντέχει στην ιδέα

της σωτηρίας του»

"Δεν θέλει ο άνθρωπος ευκαιρία για τον Παράδεισο, πώς να το κάνουμε; Δεν αντέχει στην ιδέα της σωτηρίας του", αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, όσον αφορά τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο Γκατζιρούλη.

Ακούγοντας το τραγούδι των Σαββόπουλου  Μαχαιρίτσα, που εναγώνια προσπαθεί να βρει «μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάει», σκέφτηκα να αδράξω αυτή την ευκαιρία, για να αποκτήσω πρόσβαση στον Παράδεισο.

Έτσι κάλεσα τον αμετανόητο λασπολόγο να κλεισθούμε στα νησιά Στροφάδες. Στο νέο «Δελτίο Εκκλησιαστικής Ενημέρωσης» της 16ης Δεκεμβρίου φθίνοντος έτους, ξέθαψε από τις αποθηκευμένες χωματερές του ρεπορτάζ καλοπληρωμένου συνεργάτη του, για να απαντήσει στην πρόσκληση.

Ξέχασε όμως ότι ο Σακελλαρίου καταδικάστηκε δύο φορές για συκοφαντική δυσφήμηση Επισκόπου. «Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον». Αυξάνει την κακία στους εκ νεότητος κακούς. Δεν θέλει ο άνθρωπος ευκαιρία για τον Παράδεισο, πώς να το κάνουμε; Δεν αντέχει στην ιδέα της σωτηρίας του.

Στην ΜΠΟΧΑ, που έμαθε να ζει, τον τρομάζει η ιδέα της τρυφής του Παραδείσου και κάνει ό,τι μπορεί να αυξήσει το προσωπικό της Κόλασης. Προσπάθησα να θυμίσω ότι «ὁ ἀχώρητος παντί» χωράει στην καρδιά (ή και στην στενοκαρδία) του καθενός μας, αποκαθιστώντας κάθε επενέργεια φθοράς και σήψης.

Πίστεψα, λαθεμένα, ότι επιτέλους και η ψυχή του Γκατζιρούλη θα μπορούσε να καταστεί λίκνο του ιδίου του Θεού, όπου πραγματώνεται ξανά και ξανά η θεία Γέννα.

Ολόθερμη ευχή και προσευχή μου είναι να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες της παλαιάς εποχής και του ατροφικού εαυτού μας. Γένοιτο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: