06 Ιουλίου, 2010

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ 7/6/2010

image

Αύριο Τετάρτη, στις 12μμ στην Παλαιά Βουλή, θα μιλήσουν για την συνεργασία Πολιτείας-Εκκλησίας με στόχο την ανακούφιση των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Με την ευκαιρία της ίδρυσης της νέας εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Τετάρτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής εκδήλωση με βασικούς ομιλητές τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η συνεργασία  Πολιτείας-Εκκλησίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ουσιαστική στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού ο οποίος θα περιγράψει τις πρωτοβουλίες της Κυβερνήσεως προς την κατεύθυνση αυτή ενώ αναμένεται να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των κοινωνικών φορέων και δυνάμεων του τόπου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος πριν λίγους μήνες κατόπιν προσκλήσεως του Πρωθυπουργού είχε παρουσιάσει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναμένεται να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη καθώς και τις γενικότερες ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αναμένεται επίσης να παρουσιάσει τους στόχους της ΜΚΟ «Αποστολή» η οποία όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της Αρχιεπισκοπής.

Γενικός Διευθυντής της νέας ΜΚΟ αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Κωστής Δήμτσας, διευθυντής σήμερα της πρώτης εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Είναι σαφές ότι η αποχώρηση της Αρχιεπισκοπής από την εκκλησιαστική ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και η δημιουργία μιας νέας, δικής της ΜΚΟ, έχει ως στόχο την αποσύνδεση από αμαρτωλές πράξεις του παρελθόντος. Ταυτόχρονα με τη μετονομασία της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» σε ΜΚΟ «Αγάπη», όπως συζητείται σε εκκλησιαστικούς κύκλους, φαίνεται να επιδιώκεται να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες της Οργάνωσης που δημιούργησε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. «Όπως φαίνεται κάποιοι θα ήθελαν να ξεχαστεί η υπόθεση. Ύστερα από ανακρίσεις, διαδικασίες, επιτροπές και υποεπιτροπές, πορίσματα και εκθέσεις και κυρίως μετά την απόδοση ευθυνών σε πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στις αμαρτωλές πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος με τα πορίσματα και τα στοιχεία της υπόθεσης «Αλληλεγγύη» έχει σταλεί στην Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: