07 Ιουλίου, 2010

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Μ.Κ.Ο ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010.

image

Τήν νέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «Αποστολή», παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, ο Μακαριώτατος  σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού, που ίδρυσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Σκοπός της σημερινής μας εκδήλωσης δεν είναι να γίνει αναφορά στο έργο της όλης Εκκλησίας μας, αυτό θα γίνει ασφαλώς, όπως ήδη ελέχθη, μετά την Σύνοδο του προσεχούς Οκτωβρίου».

Η Αρχιεπισκοπή δημιούργησε μία νέα φιλανθρωπική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Στόχος και συνεχής επιδίωξις είναι η ΑΠΟΣΤΟΛΗ να γίνει από σήμερα το μέσον, το εργαλείον, ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης ανθρώπων.

Το σύμπλεγμα των έργων:

α. Πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο στην Πάρνηθα.

β. Μονάδα επανένταξης αδελφών μας που περιεπλάκησαν στην μάστιγα των Ναρκωτικών.

γ. Μονάδα Φροντίδος και Αγωγής Αυτιστικών Παιδιών.

δ. Μονάδα Φροντίδος Κατακοίτων.

ε. Στέγες Ηλικιωμένων.

στ. Κέντρα Φροντίδος Παιδιών με Νοητική Στέρηση.

ζ. Διπλασιασμός των μερίδων φαγητού ημερησίως (από 5.000 μερίδες θα γίνουν 10.000).

η. Ακόμη θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ψυχικής στήριξης και ενίσχυσης, τόσο από εξειδικευμένους ιερείς, όσο και από άλλο ανάλογο σχετικό προσωπικό.

θ. Η εικόνα παραπληγικών αδελφών μας μερικοί από τους οποίους μας επισκέπτονται συχνά στα γραφεία μας με τα καροτσάκια τους δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Τομείς   όπως:

- Η πολιτιστική κληρονομιά.

- Η προστασία του Περιβάλλοντος.

- Η συνεργασία με φορείς του Εξωτερικού.

- Η ενδυνάμωση της Ιεραποστολής. είναι στις προτεραιότητες της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Η συνεργασία όλων μας κατέληξε ο Μακαριώτατος πρέπει να είναι η πεμπτουσία και το μήνυμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: