05 Ιουνίου, 2010

Εκλάπησαν έγγραφα και χρήματα από τους λογαριασμούς της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου (5/6/2010).

Πύλη Συνοδικού Μεγάρου

Εκλάπη ένας φάκελος με οικονομικά έγγραφα από την Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου ο αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης π. Μάρκος και οι υπάλληλοι άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα για τον φάκελο με τα σημαντικά αποδεικτικά που έλειπαν. Έτσι κλήθηκε η αστυνομία, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το ΣΔΟΕ, οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες και τις ανακρίσεις των δύο γραμματέων, Κλήμη και Ιερωνύμου , αλλά και των υπαλλήλων που είχαν πρόσβαση στο γραφείο της αρχιγραμματείας…

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και οδήγησε σε μια ακόμα πιο συγκλονιστική ανακάλυψη. Μετά τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκε ότι κάποιος είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρώην αρχιγραμματέα αρχιμανδρίτη Κύριλλου Μησιακούλη και είχε κάνει ανάληψη 25.000 ευρώ από το λογαριασμό της αρχιγραμματείας στην Εμπορική Τράπεζα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος ζήτησε να μπουν κάμερες  σε όλους τους διαδρόμους του κτιρίου της Μονής Πετράκη όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου. Οι ανακρίσεις ολοκληρώθηκαν με την ομολογία του 30χρονου υπαλλήλου του τμήματος προσωπικού. «Θα τα επέστρεφα τα χρήματα. Τα χρειαζόμουν γιατί η τράπεζα δεν ενέκρινε την αίτηση δανείου που είχα κάνει» ομολόγησε ο Σ.Σ , ο οποίος και συνελήφθη μέσα στη Μονή Πετράκη,  για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο υπάλληλος είχε πλαστογραφήσει τις υπογραφές του Αρχιεπισκόπου και του προηγούμενου αρχιγραμματέα και νυν Μητροπολίτη Κηφισίας και είχε εισπράξει κανονικά το ποσό των 25.000 ευρώ, μέρος των οποίων έχει ήδη ξοδέψει.

Παρ’ ολ’ αυτά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Μετά την διαλεύκανση του μυστηρίου και την ανακάλυψη του προσώπου επανήλθε η ηρεμία στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.  Ο 30χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και μετά την ολοκλήρωση της δίκης θα παυθεί και οριστικά από τα καθήκοντά του.

______________________________

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:

Οι διάφορες σημειώσεις κάποιων Δημοσιογράφων σε Εκκλησιαστικές Ιστοσελίδες και σε εβδομαδιαίες εφημερίδες περί της δήθεν συγκαλύψεως της υπόθεσης του 30 χρονου υπαλλήλου, λόγω των υψηλών του γνωριμιών ή η τοποθέτησή του σε άλλη υπηρεσία της Συνόδου είναι τελείως άστοχες, διότι ο Μακαριώτατος γνωρίζει πως η πλαστογραφία είναι κακούργημα και η εγκληματική πράξη αυτή είναι πράξη εσχάτης προδοσίας. Δια τούτο ας μη σπεύδουν, να γράφουν την ανυπόστατη άποψή τους πριν το τέλος της διαδικασίας.

Voiotosp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: