06 Μαΐου, 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ 4/5/2010 ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. (6/5/2010)

clip_image001clip_image002

Σεβασμιώτατε, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Θα συμφωνήσουμε στα όσα γράφετε στο blog σας 4/5/2010 για την υπόθεση του τέως Αττικής προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Θα διαφωνήσουμε όμως κάθετα σε δυο σημεία του κειμένου σας. α) Δεν μας γράφετε σε ποια Αρχιεπισκοπική εκλογή αναμείχθηκε ο Πατριάρχης το 1998 ή το 2008; και β) Δεν μας αιτιολογείτε εσείς που γνωρίζετε από το όχι πολύ μακρινό παρελθόν σε φήμες, πως ξαφνικά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ μετετράπη από Πάσης Ελλάδος σε μισής Ελλάδος εν μια νυκτί;

Σεβασμιώτατε, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το ειδικό Εκκλησιαστικό καθεστώς Διοίκησης της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και του Αγίου Όρους που στηρίζεται σε εκκλησιαστικό ιστορικό ουδόλως μειώνουν το Αυτοκέφαλο της Ελλαδικής Εκκλησίας – Πάσης Ελλάδος. Μόνον αρρωστημένες κεφαλές ελαφρού περιεχομένου μπορούν να υποστηρίζουν τα περί μισής Ελλάδος και την μείωση αυτού του Αυτοκεφάλου της Ελλαδικής Εκκλησίας. Μισής Ελλάδος, μπορεί να θεωρηθεί Σεβασμιώτατε κάποιος Αθηνών, πάντα όμως με Συνοδική Πράξη όταν σε ξένη Επαρχία απαιτήσει να ψάλλουν  στην φήμη του το ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, όπως έκαμε όπου επήγαινε ο μακαριστός Χριστόδουλος.

Ενώ θα έπρεπε να είχε νουθετήσει τους οικείους Αρχιερείς των Μητροπόλεων που επεσκέπτετο, λέγοντάς τους ότι η φήμη του Αθηνών καταλήγει, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος πολλά τα έτη, διότι πατέρας και Ποιμενάρχης είναι αυτός που έχει κληρωθεί και εγκατασταθεί στην εκάστοτε Ιερά Μητρόπολη.

Για το θέμα του τέως Αττικής θα έπρεπε Σεβασμιώτατε ο μακαριστός Αθηνών να τον είχε καθαιρέσει από τις 8/2/2005, μόνο και μόνο για τις κασέτες, όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε. Διατί όμως δεν το έπραξε ο παραδελφός σας Χριστόδουλος; Μάλλον για τους λόγους που ξέρετε και που ακούγονται. Πως ήλθε στην Αττική ο Μπεζενίτης από την Ζάκυνθο Σεβασμιώτατε θυμάστε; Δεν ήρθε πάντως σας θυμίζω με την τιμία ψήφο των Ιεραρχών.

Για να μην είχατε πληρώσει λοιπόν ακριβά την υπόθεση του Παντελεήμονα όπως γράφετε, θα έπρεπε να είχατε ζητήσει ευθύνες από τον παραδελφό σας Χριστόδουλο στις 8/2/2005, που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα ή τέλος πάντων στις 8/8/2005 που τον έκανε σχολάζων. Αντί όμως να τον καθαιρέσει τότε, στις 13 Ιουλίου του 2002 έκανε μυστική σύσκεψη στην Αγίας Φιλοθέης με άλλους έξι Αρχιερείς, για να κουκουλώσει το θέμα, αλλά δεν μπόρεσε διότι ο πρώην Αττικής Νικόδημος, ενώ του είχε αποστείλει τις κασέτες με το γνωστό υλικό, κρατούσε άσο στο μανίκι όμως και το απόγευμα της μυστικής συσκέψεως, έστειλε με courier στην Αρχιεπισκοπή την ώρα που συσκεπτόταν η επιτροπή, το έγγραφο γνησιότητας των μαγνητοταινιών, από το ειδικό εργαστήριο που τις είχε στείλει για επεξεργασία.

Τότε Σεβασμιώτατε κ. Αμβρόσιε, γιατί δεν απαιτήσατε την καθαίρεση του Μπεζενίτη, για τον έκκλητο βίο του; Μήπως κάτι άλλο σας φρενάριζε λόγω Χριστοδούλου; Αφήστε λοιπόν τα περί του Ιστορικού του μέλλοντος και τα περί Πάσης Ελλάδος και αν μπορείτε απαντήστε στα ως άνω γραφόμενα.

Ταύτα λοιπόν Σεβασμιώτατε διά την ΑΛΗΘΕΙΑΝ.

«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιωάν. 8, 32)

Δεν υπάρχουν σχόλια: