06 Μαΐου, 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ (6/5/2010).

pr_sinodos_petraki5

Κατά την τελευταία σημερινή Συνεδρίαση ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν χθες, για τη βία και την ανθρώπινη τραγωδία του θανάτου τεσσάρων ανθρώπων. Επίσης η Αγία και Ιερά Σύνοδος συζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους.

Συγχρόνως εκφράζει τη βαθιά Της λύπη για τον θάνατο των συνανθρώπων μας, καθώς επίσης απευθύνει τα θερμά Της συλλυπητήρια στους συγγενείς τους. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες του λαού για τα δυσβάστακτα βάρη που υποχρεώνεται να αναλάβει, αλλά κατανοεί και τις προσπάθειες της Κυβερνήσεως, όπως και των άλλων Πολιτικών Ηγετών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως.

Ελπίζει τέλος, ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία σε όλους, θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την οικονομική κρίση, καθώς επίσης ότι θα αντιμετωπισθούν με δικαιοσύνη και ευαισθησία οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η Εκκλησία μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι έτοιμη να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το ήδη επιτελούμενο προνοιακό Της έργο, να το αναπτύξει ακόμη περισσότερο, για να βοηθήσει την Πατρίδα μας. Προσεύχεται στο Θεό για να διαφυλαχθεί η ενότητα και η ομοψυχία του λαού και να προφυλαχθεί η πατρίδα μας από διαφόρους ενδεχόμενους κινδύνους και τέλος παρακαλεί όλους να συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό.

Κατά την χθεσινή Συνεδρίαση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομοφώνως την Έκτακτη Σύγκληση της Ιεραρχίας από 10 εώς 12 Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: