09 Απριλίου, 2010

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ “ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ”

9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

clip_image002

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ

Ο ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ “ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ”

ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Αγαπητέ επισκέπτη του blog,

Ευτυχώς που μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά περιόδους, υπάρχουν και τα άτομα εκείνα που, χωρίς μέτρο στις θέσεις και τα λόγια τους, μας κάνουν να γελάμε, μας διασκεδάζουν με τις μπαρούφες και τις γκάφες τους σε διάφορα θέματα, ιδίως από τις έμμονες ιδέες που διακατέχονται και τους βασανίζουν. Μέσα σ' αυτές τις περιπτώσεις εμφανίστηκε και εφέτος ο γνωστός μας γκαφατζής σε Ορθόδοξα κυρίως Θεολογικά θέματα, κ. Χρ. Γιανναράς, ο οποίος όπως δείχνει, βασανίζεται από την έμμονη ιδέα του έρωτα, που εδώ και χρόνια τον αναμασά σχετίζοντάς τον πολλάκις και με Χριστιανικά θέματα.

Δεν μπορεί, αυτός ο άνθρωπος, κάτι πρέπει να έχει με τον έρωτα, και για μην του στοιχίσει τελικά περισσότερο, του συνιστάται να επισκεφθεί κάποιο ψυχολόγο για το πρόβλημα του αυτό, γιατί ο άνθρωπος αυτός χωρίς μέτρο αναμοχλεύει τα πράγματα, και ιδίως τα Θρησκευτικά θέματα και ασύστολα Παραθεολογεί φιλοσοφώντας. Ο κ. Χρ. Γιανναράς νομίζει, επειδή πέραν του πτυχίου της Φιλοσοφικής πήρε και το πτυχίο της Θεολογίας, ότι μπορεί να πιστεύει ότι κατέχει την αλήθεια, και επί του ασφαλούς μπορεί να μιλάει και να αποφαίνεται περί του Θεού, αναζητώντας Τον «αφ' εαυτού», και να δίνει απαντήσεις επί παντός επιστητού, διό και πέφτει σε θεολογικές γκάφες από πλευράς Ορθοδοξίας, σαν αυτά που αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 3/4/2010».

Δεν έμεινε όμως εκεί, ο αθεόφοβος, αλλά επειδή όπως πάντα τα μπουρδουκλώνει σε «λίθους και κεράμους ατάκτως ερριμένους» στράφηκε και κατά του Θεοφιλώς ποιμένοντος και διοικούντος όλως αθόρυβα την Επισκοπική του περιφέρεια και την Εκκλησία της Ελλάδος, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και αυτών ακόμη των Αρχιεπισκόπων που έχουν ήδη, εδώ και δεκάδες χρόνια αποβιώσει.

Και βρήκε ως κατάλληλη στιγμή την ιερότατη περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος για να επιτεθεί, χωρίς λόγο, στον πράο Αρχιεπίσκοπο, αναφερόμενος σε μιά του «συνέντευξη εκ βαθέων», όπου άνοιξε την καρδιά του και εξομολογήθηκε ως Ιερωμένος, και ως πρόεδρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, επικρίνοντάς τον, για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που επιθυμεί να φτιάξει, όπως για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, για την προστασία παιδιών με αναπηρίες, όπου στο τέλος ο αφελής και χρεοκοπημένος κ. Γιανναράς, εκφράζει στο άρθρο την άστοχη απορία του γιατί έβαλε υποψηφιότητα για αρχιεπίσκοπος και όχι για πρόεδρος της UNESCO ή του ΠΙΚΠΑ;

Ενημερώνουμε πάντως τον χρεοκοπημένο κ. Γιανναρά εάν δεν το κατάλαβε ο αφελής, πως ήταν μια συνέντευξη σπουδαία από Θρησκευτικής και κοινωνικής απόψεως η οποία εντόπιζε και στόχευε, ανταποκρινόμενη πλήρως στην επούλωση των διαφόρων προβλημάτων των καιρών, που μαστίζουν την κοινωνία μας, και ιδιαίτερα τη νεότητα, και η κίνηση αυτή ανήκει στα υπέρ του Μακαριωτάτου κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος, στην επιτέλεση του ποιμαντικού του έργου, κινείται πάντοτε σωστά και όλως αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, και τούτο ως απάντηση στους επικριτές του, οι οποίοι παραμένουν ακόμη σε εποχές και ημέρες αλήστου μνήμης.

Τέλος εδώ αρμόζει για τον κ. Χρήστο Γιανναρά, γιατί ο παραπέρα λόγος θα είναι άνευ ουσίας, να λεχθεί το των Αρχαίων ημών Προγόνων, που ως πτυχιούχος και της Φιλοσοφικής θα το γνωρίζει: «Αιδώς Αργείοι».

Voiotosp.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: