10 Απριλίου, 2010

ΑΡΘΡΟ του κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-Το νταηλίκι του «σκληρού» άνδρα Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου, ίσχυσε μόνον επί πέντε μήνες.

image

Ο «σκληρός» άνδρας, Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, είχε επιβάλλει από 29-10-2009 μέχρι της 23-3-2010 το αντικανονικόν, αυθαίρετον και αναιτιολόγητον επιτίμιον της ακοινωνησίας εις τας ανευθύνους μοναζούσας της Ιεράς Μονής Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας.

Προ 15 ημερών, κατόπιν διορισμού, από την Μητρόπολην Μεσσηνίας και αρχιεπισκοπήν Αθηνών, του αρχιμανδρίτου π. Ιερωνύμου Νικολοπούλου, ως εκκλησιαστικού ανακριτού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ήρχισαν ανακρίσεις από τον ειρημένον αρχιμανδρίτην εις τας μοναζούσας της Ιεράς Μονής, των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, που δι' αυτόν τον λόγον είχε ζητήσει από διμήνου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Σαββάτος από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος (το άρθρον 100 του Ν. 5183/1932 ορίζει:

«Ο ανακριτής ορίζεται από την οικείαν μητρόπολιν», κάτι που δεν έγινε). Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. (εφημερίδες -τηλεοράσεις), την 23-3-2010 μετέδωσεν ότι η ηγουμένη της ειρημένης μονής παρητήθη λόγω ασθενείας και γήρατος.

Ενώ συνεχίζοντο αι ανακρίσεις, την 24-3-2010, τα αυτά μέσα μετέδωσαν ότι ο «σκληρός» άνδρας Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, ήρε το επιτίμιον της ακοινωνησίας (Εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Καλαμάτας, εφ. «ΦΩΝΗ» Καλαμάτας, Νότια Ελληνική Τηλεόρασις (ΝΕΤ) Καλαμάτας). Εις την ανακοίνωσιν της 24.3.2010 των Μ.Μ.Ε. Καλαμάτας, αναφέρεται: Αι μονάζουσαι της ειρημένης Μονής επέδειξαν πνεύμα ταπεινώσεως και υπακοής προς τον επίσκοπον και συνεμορφώθησαν εις τα υπό της Εκκλησιαστικής και μοναχικής παραδόσεως οριζόμενα.

Η ανακοίνωσις αυτή είναι ψευδεστάτη, διότι αι μονάζουσαι έμειναν εδραίαι και ακλινείς, χωρίς να υποβάλουν μετάνοιαν, ως ψευδέστατα ανεκοίνωσεν ο μητροπολίτης, αφού αύται ήσαν ανεύθυνοι, δι' ό,τι τους είχε αποδοθή, το δε επιτίμιον που είχεν επιβληθεί εις αυτάς ήτο παράνομον και αντικανονικόν (Ν. 570/1977), αφού ο «σκληρός» μητροπολίτης κ.κ. Σαββάτος, είχε συνευδοκήσει εις την παράνομον ενέργειαν της ηγουμένης που προεχείρισεν μοναχήν τινα εις μεγαλόσχημον κατ' αντίθεσιν του ηγουμενοσυμβουλίου.

Ανέφερεν το χονδροειδέστατον τούτο ψεύδος ο «σκληρός» μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος διά να φανή ότι δεν υπέκυψεν ούτος, αλλά αι μονάζουσαι. Τούτο το άτοπον έπραξεν διά να δείξη εις τους τοπικούς άρχοντας ότι είναι άνδρας και παλλικαράς. Δηλαδή ψευδοπαλλικαράς.

Πιστεύω ακραδάντως ότι υπέκυψε, ύστερα από τους δημοσιογραφικούς αγώνας χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και άλλων, εκτός Μεσσηνίας, αρθρογράφων στραφέντων κατά των παρανομιών του και από την κατακραυγήν σχεδόν όλων των Μεσσηνίων, πλην των ανεκκλησιάστων αρχόντων φίλων του.

Ένας άλλος λόγος, η οσημέραι πτώσις και απώλεια της καλής φήμης εις το πρόσωπον του εκ μέρους όλων των Μεσσηνίων και, εκτός Μεσσηνίων, συνελλήνων ως απωλέσαντος την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν. Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, ο «σκληρός» άνδρας Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος κατέρρευσε, άμα τε και η «παλλικαριά» του, ως χάρτινος πύργος, εισπράξας εκ μέρους του ποιμνίου του την αγανάκτησιν, την αποστροφήν και αηδίαν προς το πρόσωπον του.

Voiotosp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: