04 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΔΕΘ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι προσδοκίες για τη φετινή διοργάνωση

“Ανάσα” στις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να δώσει η 88 ΔΕΘ. “To να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη ενδιαφέρον στον παγκόσμιο χάρτη θέλει στρατηγική, οι κινήσεις αυτές γίνονται συστηματικότερα τα τελευταία χρόνια…

Πολλά έγιναν χωρίς να υπάρχει η μακροχρόνια στόχευση, αν δεν γίνονται μεγάλα έργα, υποδομές που μπορούν να προσφέρουν επενδυτικό ενδιαφέρον, ο τοπικός επιχειρηματίας δεν πρόκειται να κάνει κάτι παραπάνω” τόνισε ο κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης α’ αντιπρόεδρος, Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Σιμιακό, γενικό γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η πόλη είναι στα όρια από άποψη υποδομών, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία της βραχυχρόνιας μίσθωσης, να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές, ενώ, αυτή τη στιγμή, το προφίλ του τουρίστα στη Θεσσαλονίκη είναι low budjet.

Ο κ. Μιχάλης Επιτροπίδης γενικός γραμματέας Ένωσης Εστιατόρων-Ψητοπωλών  νομού Θεσσαλονίκης, είπε ότι υπάρχει πληθώρα εστιατορίων στην πόλη που μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ κόσμο, ενώ το τελευταίο εξάμηνο υπήρξε μία αύξηση του τζίρου σε ποσοστό 2,5 %, η οποία όμως “χάνεται” αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο μέσα στο 2024 έγιναν δύο αυξήσεις ΦΠΑ.

“Ένα σαντουιτσάδικο πλήρωνε 1.000 ευρώ στο ρεύμα και τώρα πληρώνει 2.000 ευρώ”, τόνισε ο κ. Επιτροπίδης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι επισκέπτες θα δουν τη γαστρονομία, το χαμόγελο, τη φιλοξενία και θα απολαύσουν τις τοπ υπηρεσίες της πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: