13 Νοεμβρίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 13-11-2018
–Την Πέμπτη κληρώνει για συντάξεις, αντίμετρα.Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι συζητήσεις της Κομισιόν με την κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2019 και ειδικότερα το θέμα των συντάξεων και τον καθορισμό του δημοσιονομικού χώρου. 

Ενώ η εκτίμηση που επικρατούσε χθες στις Βρυξέλλες είναι ότι πιθανότατα θα ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη, οπότε συνεδριάζει το EWG για να προετοιμάσει τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 19 Νοεμβρίου.

Ο σχεδιασμός για λήψη απόφασης για την Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο και για τεχνικούς λόγους, γιατί επίσημα η Κομισιόν θα δώσει στη δημοσιότητα τις συστάσεις για όλους τους προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης στις 21 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο μέρες μετά τη συνεδρίαση των υπουργών.

–Πού στρέφονται οι έρευνες για τον εκρηκτικό 
μηχανισμό έξω από το σπίτι του Ισ. Ντογιάκου

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτές που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

–Εγνατία: Θανατηφόρο τροχαίο 
σε καταδίωξη Ι.Χ. με παράτυπους μετανάστες

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εγνατία οδό, μετά τα διόδια της Ανάληψης, προς Θεσσαλονίκη.

Οδηγός, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και καταδιωκόταν από περιπολικό έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και εξετράπη σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το thestival.gr, ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του, ενώ οκτώ έχουν τραυματιστεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διακινητής αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί πριν από τα διόδια.

–Σκόπια: «Άφαντος» ο Γκρούεφσκι 
για τις διωκτικές αρχές

«Άφαντος» για τις διωκτικές αρχές της ΠΓΔΜ παρέμενε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, σε βάρος του οποίου η αστυνομία της χώρας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν δύο φορές χθες το βράδυ στο σπίτι του Γκρούεφσκι, στα Σκόπια, προκειμένου να τον συλλάβουν, ωστόσο εκείνος δεν βρισκόταν εκεί.

Έπειτα από πληροφορίες που μετέδωσαν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις οποίες πιθανόν ο Νίκολα Γκρούεφσκι βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE. 

Του οποίου διετέλεσε πρόεδρος επί 14 χρόνια, αστυνομική δύναμη μετέβη αργά χθες βράδυ στο σημείο και έκανε έλεγχο σε διερχόμενα αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να τον εντοπίσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Το VMRO-DPMME κατήγγειλε ένα «κυνήγι μαγισσών» και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι βρήκε «καταφύγιο» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. 

Ενώ κάλεσε την αστυνομία, σε περίπτωση που διαθέτει εισαγγελικό ένταλμα, να εισέλθει στο εσωτερικό των γραφείων του κόμματος, προκειμένου να διαπιστώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ δεν βρίσκεται στον χώρο.

–Ερευνά για τη σύλληψη των δραστών 
που τραυμάτισαν αστυνομικούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής: «Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. 

Στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών. Επιπλέον, τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: