20 Οκτωβρίου, 2018

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (20/10/2018)


Ελλάδα:Βροχές, καταιγίδες και ανέμους φέρνει το νέο βαρομετρικό χαμηλό «Ορέστης». Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται το μεγαλύτερο χτύπημα του «Ορέστη», αρχικά ηπειρωτικά και μετά στο Αιγαίο.

Μαρτυρία για διακίνηση ναρκωτικών στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ: «Μόλις αγόρασα». Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού δέχθηκε φραστική επίθεση από διακινητή ναρκωτικών που βρισκόταν μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι από την Δευτέρα. Επιδεινώνεται ο καιρός, σε ολόκληρη τη χώρα, από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις της ΕΜΥ.

Νέα στάση στο Μετρό, ακίνητα τα τρένα από τις 23:00 το βράδυ. Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών ουσιαστικά ντρίπλαρε την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την στάση που είχε κηρύξει το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. 

Μαρτυρίες καταπέλτης για την αντίδραση των Αρχών στο Μάτι. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η σύγκριση της αντίδρασης των Αρχών στην Κινέτα με την ανταπόκρισή τους στο Μάτι.

Κόσμος:Μεγάλη διαδήλωση στην Ονδούρα υπέρ του «καραβανιού» μεταναστών. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψει στους χιλιάδες μετανάστες να μπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με βαριά ανταλλάγματα το ISIS απελευθέρωσε δεκάδες ομήρους από την Σουέιντα. Ως αντάλλαγμα το ISIS θα λάβει εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα και θα απελευθερωθούν δεκάδες άνδρες του που κρατούνται σε συριακές φυλακές.  

Το VMRO διέγραψε τους βουλευτές που στήριξαν τον Ζάεφ στην αναθεώρηση. «Απογοήτευσαν την πατρίδα τους, πρέπει να ζήσουν με αυτό».

Σαουδική Αραβία: Ο Κασόγκι πέθανε μετά από συμπλοκή στο προξενείο. Δεκαοκτώ άτομα κρατούνται και δύο σαουδάραβες αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας του Ριάντ για την εξαφάνιση του βετεράνου δημοσιογράφου.

Πέρασε με 80 ψήφους το πρώτο βήμα της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ. Μάχη δόθηκε για βουλευτές του VMRO που απαιτούνταν για τον «χρυσό» αριθμό 80 εδρών. Η κυβέρνηση Ζάεφ μπήκε στην Ολομέλεια έχοντας εξασφαλίσει οκτώ έδρες της αντιπολίτευσης.

Πολιτική:Ευχαριστίες αλλά και αιχμές στην τελετή παράδοσης μεταξύ Τσίπρα και Κοτζιά. Νέες αιχμές Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων.

Ορκίστηκε ο Τσίπρας, είμαι ο πιο ευτυχισμένος παραιτηθείς λέει ο Κοτζιάς. Στις 11:00 το πρωί η τελετή παράδοσης - παραλαβής. «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο», δήλωσε αστειευόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός.

«Νέο άδειασμα Καμμένου στον Τσίπρα» για τα Σκόπια. Στελέχη της αντιπολίτευσης που μίλησαν στον ΣΚΑΪ υποστήριξαν πως η ανάρτηση Πάνου Καμμένου όπου φαίνεται να ενστερνίζεται τις καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών στην ΠΓΔΜ προδίδει πως ο υπουργός Άμυνας αγνοεί την γραμμή του πρωθυπουργού για ενιαία κυβερνητική στάση. 

Παπακώστα:Ψηφίζω τις Πρέσπες μόνο με προϋποθέσεις. Ερμηνευτική δήλωση που θα υπογραφεί και από την ΠΓΔΜ για την γλώσσα και την εθνότητα ζητά η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ικανοποίηση της Αθήνας. Tα συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ. Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στα Σκόπια, με την οποία εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για συνταγματική αναθεώρηση ώστε να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε άμεσα η ελληνική κυβέρνηση .

Οικονομία:Στα όρια των επενδυτικών σκουπιδιών υποβάθμισε την Ιταλία η Moody’s. Χρέος, ελλείμματα και πολιτικές που δεν ισοδυναμούν με ατζέντα μεταρρυθμίσεων ήταν τα βαρίδια που οδήγησαν σε νέα υποβάθμιση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ. 

Η Ελλάδα εκτός των χωρών που έχουν λάβει ευρωεπιστολή για τον προϋπολογισμό. Ειδοποιήσεις έχουν λάβει έως τώρα Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Σλοβενία. Πιο σκληρή επιστολή έχει σταλεί στην Ιταλία. 

Υπ. Εργασίας: Από 1η Ιανουαρίου 2019 η αύξηση στον κατώτερο μισθό. Στην Κοζάνη, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση "θα νομοθετήσει και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2019.

Στο 0,1% έπεσε η ανάπτυξη στην Ιταλία το τρίτο τρίμηνο. Η Κομισιόν προειδοποίησε την Πέμπτη πως ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2019 συνιστά την μεγαλύτερη δημοσιονομική απόκλιση στην ιστορία του Συμφώνου Σταθερότητας.

Πυρόπληκτοι συνταξιούχοι:Ένατη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

Αθλητισμός: Ολλανδία: Οι οπαδοί του Άγιαξ μάζεψαν 75.000 ευρώ για άγαλμα του Κρόιφ!. Αίσθηση προκαλεί η κινητοποίηση των οπαδών του Άγιαξ, που έχουν συγκεντρώσει 75.000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες για να χρηματοδοτήσουν άγαλμα του Γιόχαν Κρόιφ, στην είσοδο του ομώνυμου σταδίου. 

«Πολύχρωμο» μήνυμα του γερμανού πρεσβευτή για τον αγώνα ΑΕΚ - Μπάγερν. Ο αγώνας για το Champions League θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. 

Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ και παραμένει το -3. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε στο σύνολό της την έφεση της ΑΕΚ και παραμένει το -3 με το οποίο τιμωρήθηκε η Ένωση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Euroleague: Παρθενικές νίκες για Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Τις πρώτες τους νίκες στην Ευρωλίγκα πανηγύρισαν Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Euroleague:Ξέσπασε με «100άρα» στη Γκραν Κανάρια ο Παναθηναϊκός. Έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο τον Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός «εκτέλεσε» την Γκραν Κανάρια (102-87) και πανηγύρισε το 2ο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Ευρωλίγκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: