18 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 18-07-2018
–Το βάρος στον προϋπολογισμό του 2019.Πριν καν ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κληθεί να ρίξει όλο το βάρος στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να βρει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τις πρώτες απαντήσεις στα πολιτικά ερωτήματα που έχουν ανακύψει και τα οποία συνδέονται άμεσα με τις προβλέψεις για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών. 

Το πρώτο ερώτημα αφορά το αν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια να εφαρμοστεί ένα πρώτο πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων μέσα στο 2019 και το δεύτερο -και πιο φλέγον- αν μπορούν να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μην προχωρήσει η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από την 1η/1/2019. 

Παρά το γεγονός ότι η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού είναι προγραμματισμένη για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι ασκήσεις επί χάρτου έχουν ήδη ξεκινήσει.

–Ιωάννινα: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Ζίτσα
Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Ιωάννινα στις 9:49 το πρωί. Το εστιακό του βάθος στα 5 χιλιόμετρα και το το επίκεντρό του ήταν 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης. Πέντε λεπτά αργότερα στις 9:54 ακολούθησε ένας δεύτερος σεισμός με το ίδιο επίκεντρο με μέγεθος 3,5 Ρίχτερ. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμούς.

–ΕΛΓΑ: Θα αποζημιωθούν οι αγρότες για 
τις ζημιές από τις καταιγίδες του Ιουνίου

Tη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αγρότες λόγω της καταστροφής που υπέστησαν από τις καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου έθεσαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) ζητώντας την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΣΑΣΟΕΕ συζήτησαν με την ηγεσία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων. 

Για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες και συνεχείς βροχές και χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την Ελλάδα, ειδικότερα σε καλλιέργειες που ήταν έτοιμες για συγκομιδή και σε άλλες που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης.

–Τζανακόπουλος: Η Τουρκία παίζει με τις ζωές 
των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο Τούρκος πρόεδρος «χρησιμοποιεί την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για να διαπραγματευθεί άλλα πράγματα κι αυτό είναι το απαράδεκτο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μία ημέρα μετά την απόρριψη από την τουρκική δικαιοσύνη και του έκτου αιτήματος αποφυλάκισης των δύο αξιωματικών.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Τζανακόποπουλος παρατήρησε πως «η Τουρκία στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται ότι λειτουργεί με όρους που δεν είναι μέσα στα όρια».

«Δεν είναι δυνατό να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι τότε είμαστε εκτός των ορίων και περνάμε σε ένα πεδίο αρκετά εχθρικό» πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει σύντομα μια μεταστροφή της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό. 

Όπως εκτίμησε, «ο κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές νιώθει αρκετά ασφαλής κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δύναται να υπάρξει μια χαλάρωση και νομίζω ότι η επιλογή που θα γίνει, θα είναι για μια αποκλιμάκωση των σχέσεων και εκεί είναι που μπορεί να τεθεί και το ζήτημα των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών».

–Θύμα διαρρηκτών ο μουσικοσυνθέτης Στ. Σπανουδάκης
Στόχος διαρρηκτών έγινε το σπίτι του μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη στην περιοχή Καρελλάς στο Κορωπί, πριν από δέκα ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», που επιβεβαιώνεται από την Ελληνική Αστυνομία. 

Οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι από την μπαλκονόπορτα του πρώτου ορόφου, την ώρα που ο μουσικοσυνθέτης και η σύζυγός τους κοιμούνταν. Οι δράστες έκλεψαν χρυσαφικά, οικογενειακά κειμήλια του ζευγαριού και μετρητά ύψους 200.000 ευρώ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης κατήγγειλε την κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου.

–Κηφισιά: Πτώση 14χρονου από ταράτσα κτηρίου
Ένας 14χρονος έπεσε αργά χθες το βράδυ, υπό από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από ταράτσα εγκαταλελειμμένου κτηρίου, στην οδό Δεξαμενής, στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος έπαιζε με φίλους του στην ταράτσα του κτηρίου, όταν ξαφνικά έπεσε στο κενό. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Ο 14χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: