13 Ιουλίου, 2018

ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΥΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

Λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. χθες το απόγευμα  έφθασε το αυτοκίνητο με το σκήνωμα του Μητροπολίτη στο Επισκοπείο όπου ευρίσκοντο πιστοί  για να το ραίνουν με άνθη και δάκρυα το Δεσπότη τους.

Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα στο Επισκοπείο και τους Ιερούς Ναούς όλης της πόλης. Οι πιστοί ήταν εκεί για να αποχαιρετήσουν πρώτοι το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου στο Επισκοπείο, πριν τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

Επίσης σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης υποδέχθηκαν στις 6 το απόγευμα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης όπου αφού τελέστηκε τρισάγιο από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο (Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως). 

Σερρών Θεολόγο, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, Ελασσώνος Χαρίτων, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο και Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Πλήθη πιστών από τη Λάρισα, τις όμορες Μητροπόλεις αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιγνατίου, τη Σαλαμίνα, συνέτρεξαν προσκυνήσουν το σκήνωμα του και να λάβουν την ευχή του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο την 11ην π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Μακαριστός  Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κυρός  Ιγνάτιος  (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 11 Ιανουαρίου 1946.   Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκάρη μοναχός στις 17 Ιανουαρίου 1976, Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1976 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1976. Πνευματικός χειροθετήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1978 και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου έλαβε στις 30 Νοεμβρίου 1978.

Για μία δεκαοκταετία (1976-1994) υπηρέτησε ευδοκίμως την γενέτειρά του, προσφέρωντας τα μέγιστα  στη νεολαία του νησιού, εκδίδοντας δε και το νεανικο περιοδικό “Το Τάλαντο”. Απο το έτος 1984 υπηρέτησε ως Α΄Γραμματέας - Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξελέγη στις 25 Μαΐου 1994. H εις Επίσκοπον χειροτονία Του ετελέσθη στις 28 Μαΐου του ιδίου έτους. Η ενθρόνισή Του πραγματοποιήθηκε  στην πόλη της Λάρισας  την 28ην Ιουλίου 1994.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: