14 Μαΐου, 2018

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ

 

Οι συζητήσεις για το κρίσιμο θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας έχουν αρχίσει και σήμερα στην Αθήνα υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας από το Φανάρι με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το θέμα είναι στην κορυφή της ατζέντας για την Ορθοδοξία, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας να έχουν αρχίσει μπαράζ επαφών με τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

 Ανακοίνωση 
της Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος 
που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρει:

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επιτροπή εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποτε-λουμένη υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: 

Γέροντος Περγάμου κ. Ιωάννου, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να ενημερώσει την Εκκλησία της Ελλάδος περί του εν εξελίξει Ουκρανικού Εκκλησιαστικού Ζητήματος. 

Παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, εκ μέρους της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός 

Εκ μέρους της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχρι-στιανικών Ζητημάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
                                          Εκ της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: