14 Μαΐου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση:14-05-2018
Στον «ρυθμό» των συντάξεων η κυβέρνηση.Για να κλείσει εγκαίρως και χωρίς προβλήματα η τέταρτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση εγκατέλειψε οριστικά την προσπάθεια έστω και για ολιγόμηνη αναβολή στις μειώσεις των συντάξεων.

Την ώρα που συνεχίζονται από στελέχη της δηλώσεις – υποσχέσεις για την περίοδο μετά τον Αύγουστο. «θα αγγίξουν το πολύ έως και το 30% των συνταξιούχων».

Οι αποκαλύψεις του αρμόδιου υφυπουργού Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσου Πετρόπουλου, ότι οι μειώσεις θα πλήξουν έως και το 30% των συνταξιούχων και «οι περικοπές (από 1/1/2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι:

Η κυβέρνηση θυσιάζει στο πεδίο των διαπραγματεύσεων τις όποιες αξιώσεις για συντάξεις και αφορολόγητο προκειμένου να μην υπάρξει παράταση στο πρόγραμμα. Η φράση του κ. Πετρόπουλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΣΚΑΙ, ότι:

«Εχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις» και η επανάληψη υποσχέσεων όπως του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για μεταμνημονιακή αναβολή σε ψηφισμένα μέτρα, δεν αφορούν την πραγματικότητα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς αλλά τη διαχείριση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις κυβερνητικές πηγές λένε ότι μετά τις υπογραφές για την «έξοδο από τα μνημόνια» τον Αύγουστο και με επιχείρημα το υπερπλεόνασμα.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ξαναβάλει στο τραπέζι την αναβολή ψηφισμένων μέτρων όπως η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου, την υλοποίηση των «αντίμετρων» μέσα στο 2019 και όχι μετά το 2020 που λένε οι δανειστές κ.ο.κ. 

Επί της ουσίας ωστόσο, οι βάσεις για την μεταμνημονιακή περίοδο μπαίνουν στις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και θα οδηγήσουν σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για αρκετά από τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας μικρά ως καθόλου περιθώρια για νέα διαπραγμάτευση.

Αιτωλοακαρνανία: Έρευνες για εντοπισμό 19χρονου πεζοπόρου
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Βασιλικής, στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό ενός 19χρονου Ολλανδού.

Την εξαφάνιση του 19χρονου δήλωσε στην αστυνομία ο 74χρονος παππούς του και, όπως ανέφερε στις αρχές, ο εγγονός του ξεκίνησε χθες το μεσημέρι για πεζοπορία στο όρος Βαράσοβα. 

Όμως, βλέποντας ότι οι ώρες περνούσαν και ο 19χρονος δεν επέστρεφε στην περιοχή της Λιμνοπούλας απ΄ όπου είχε ξεκινήσει, ειδοποίησε για την εξαφάνισή του.

Στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες, εθελοντική ομάδα διάσωσης, κάτοικοι που γνωρίζουν καλά την περιοχή, καθώς και εναέρια μέσα.

Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα
Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί το σωματείο των εργαζομένων στο μετρό, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών.

Έτσι έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς».

«Θα σταθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε μέλος του κατεστημένου που προάγει και αναδεικνύει τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, με μοναδικό προσόν τους την κομματική υποταγή.

Όπου χρησιμοποιούν ακόμα και μαφιόζικες πρακτικές προσπαθώντας να τραμπουκίσουν οποιονδήποτε εργαζόμενο έχει αντίθετη άποψη ή θίγει τα συμφέροντά τους» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. Λόγω της απεργίας οι συρμοί της γραμμής 2 και 3 θα μείνουν ακινητοποιημένοι. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ερντογάν: Στρατηγικός σύμμαχος το Ην. Βασίλειο
Σύμμαχο στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στη χώρα.

Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, με την ατζέντα των συνομιλιών να εκτείνεται από τα γεωπολιτικά θέματα έως την οικονομία.

Μεταξύ άλλων, το «μενού» των συναντήσεων του Τούρκου προέδρου θα αφορά την κατάσταση στη Συρία και το Ιράν, το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Η Βρετανία είναι μια στρατηγικής σημασίας σύμμαχος, την οποία κρίνουμε πολύτιμη και αξιόπιστη» υπογράμμισε σήμερα ο Ερντογάν, σε σύντομη ομιλία στο «Forum Tatlidil» παρουσία επιχειρηματιών και επενδυτών των δύο χωρών.

Εκτός των διεθνών ζητημάτων, στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί και η ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης και της αποχώρησης του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε.

ΗΠΑ: Απειλούν με κυρώσεις την Ε.Ε. με φόντο το Ιράν
Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εις βάρος όσων ευρωπαϊκών εταιρειών συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ιράν άφησαν ανοιχτό οι ΗΠΑ, στη σκιά της απόφασης για την απόσυρση από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της ασιατικής χώρας.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, χαρακτήρισε «πιθανό» ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας μάλιστα πως μία τέτοια απόφαση «εξαρτάται από τη συμπεριφορά των άλλων κυβερνήσεων».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα των «ψυχρών» σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδοκίμασαν εντόνως την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, τασσόμενες υπέρ της συνέχισης της ιρανικής συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Πομπέο εκτίμησε ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες δύνανται να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η απόφαση για έξοδο από την πυρηνική συμφωνία δεν είχε ως στόχο την Ευρώπη.

«Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα προστατεύει τον κόσμο από την κακή συμπεριφορά του Ιράν» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Από την πλευρά του, χθες, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια: